Results 1 to 4 of 4
  1. #1

    Help..Riddle me this, ski stopped working and took on water - New owner here

    Guys,

    Hello.

    Rode the Ultra 250x (2007) hard the last day at the river. This is the first time as a new owner of the 250x to take the ski out (other than the test drive)

    Worked great all day, did a fast 26 mile ride, it was glassy.
    Fuel warning came on, no problem right? Next thing I know ski is running TERRIBLE. Bogging down, wont go over 1,500 RPM.

    I pulled into the Marina thinking that this was a safety feature of the ski once the gas gets very low. I filled it same results

    I changed the plugs..same results. As I am changing the plugs I realize the engine bay is 1/2 full of water!! WTH?

    Drain it, barely get it on trailer, 6 hour drive home. Fire it up and it is back to normal.

    Huh?

    Any help is GREATLY appreciated.

    T


  2. #2
    Quote Originally Posted by troye View Post
    Guys,

    Hello.

    Rode the Ultra 250x (2007) hard the last day at the river. This is the first time as a new owner of the 250x to take the ski out (other than the test drive)

    Worked great all day, did a fast 26 mile ride, it was glassy.
    Fuel warning came on, no problem right? Next thing I know ski is running TERRIBLE. Bogging down, wont go over 1,500 RPM.

    I pulled into the Marina thinking that this was a safety feature of the ski once the gas gets very low. I filled it same results

    I changed the plugs..same results. As I am changing the plugs I realize the engine bay is 1/2 full of water!! WTH?

    Drain it, barely get it on trailer, 6 hour drive home. Fire it up and it is back to normal.

    Huh?

    Any help is GREATLY appreciated.

    T
    sounds like you popped off a thru hull hose. There are hoses at the back of the ski, just above the jet pump. Check that they are all on and tight. Happened to me before.

  3. #3
    I will take a look Red, thank you

  4. #4
    mirror's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Seminole, FL
    Posts
    532
    +1
    3
    Yes it is Kawasaki tradition to have the hose pop off and try and sink them on the first rides, happened to me. I believe those machines also have the exhaust come apart sometimes but don't really know much about them.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. riddle me this (rxp top speed???)
    By robby212 in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 12
    Last Post: 03-22-2010, 01:19 PM
  2. riddle me this????
    By killcraft in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 4
    Last Post: 02-23-2010, 06:18 PM
  3. Riddle Me This...
    By CrazyA in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 12-01-2007, 03:06 PM
  4. Riddle me this...Oil Issue AGAIN....
    By Ultra Junkie in forum Kawasaki PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 9
    Last Post: 08-16-2007, 10:04 AM
  5. So a Lady brings me her skis to work on.....
    By QuickMick in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 8
    Last Post: 05-29-2006, 09:26 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •