Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 19
  1. #1
    Cliffy's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    UK,
    Posts
    566

    Pump Breakdown Help Working Thread

    Ok im off work today and decided to breakdown the pump fit new impeller bearing etc

    Im gonna use this thread as my help im stuck thread because im sure this aint gonna be the first problem

    Ive got the 4 long bolts out and crack the rear nozzle but i cant remove the solid pipe piece from the cone end, if i wiggle it the hole pipe moves and im worried about dragging it out of the hull

    heres a pick of the pipe in question



    Would it be ok to disconnect the pipe inside th ehull and pull it all through?? The pipe is turning and moving but the lid aint moving

    thanks
    Neil


  2. #2
    Cliffy's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    UK,
    Posts
    566
    Im now bricking it that much considering taking to the shop to get this done as i dont want to mess up my ski

  3. #3
    ryandi2's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    conesus ny!
    Posts
    2,092
    +1
    19
    cliffy there is a sticky around here with you tube videos of k 447 taking thepump off.. check it out

  4. #4
    Cliffy's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    UK,
    Posts
    566
    Quote Originally Posted by ryandi2 View Post
    cliffy there is a sticky around here with you tube videos of k 447 taking thepump off.. check it out
    Yeah thats my bible but looking at the video the pipe is plastic on the ski he was working on, this ones metal i cant seem to get it to move

  5. #5
    ryandi2's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    conesus ny!
    Posts
    2,092
    +1
    19
    i always thought they where the same.

  6. #6
    Cliffy's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    UK,
    Posts
    566
    update, i dont want to muller ski seriously considering getting it done properly

  7. #7
    Cliffy's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    UK,
    Posts
    566
    If anyone can point me in th eright direction of splitting the pipe from the nozzle id be most grateful as my ski cant go into the workshop until Friday PM

    thanks in advance
    Neil

  8. #8
    Click avatar for tech links/info, donation request K447's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    near Toronto, Canada
    Posts
    36,591
    +1
    1,275
    Quote Originally Posted by Cliffy View Post
    ...Ive got the 4 long bolts out and crack the rear nozzle but i cant remove the solid pipe piece from the cone end, if i wiggle it the whole pipe moves and im worried about dragging it out of the hull

    here's a pick of the pipe in question



    Would it be ok to disconnect the pipe inside the hull and pull it all through??

    The pipe is turning and moving but the lid aint moving...
    If I recall correctly, there is a captive lip on the transom end of the water tube. It is trapped between the hull and the pump base.

    Just wiggle (not rotate, more of an in and out, left and right motion) and work it loose. It is just corrosion that is holding the exit nozzle fitting onto the end of the water tube.

    If you can spray some penetrant into the seal area where the tube fits into the nozzle, that might help. Be sure to clean it all off the O-ring once you get it apart.

  9. #9
    Make sure you remove the hose that's connected to it inside the hull....and then just pull. It'll either come out of the hull or come out of the pump assembly.

    If it does come out of the hull, you'll need some sealant when you put it back together.

  10. #10
    ph2ocraft's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Campbell, Ca.
    Posts
    14,100
    +1
    105
    What bgaiden stated, then just pull that fucking thing, she'll come out.
    Then of course do a proper install and re-seal of the pipe when it goes back together.

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. help...working on a 1995 sts 750 that isnt sending fuel to the carbs...pump dead?
    By MJE in forum Kawasaki PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 4
    Last Post: 07-27-2010, 02:19 PM
  2. 98 XPL fuel pump upgrade help!
    By peachypete82 in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 5
    Last Post: 05-07-2008, 07:31 AM
  3. bilge pump install help!
    By islandboy in forum 4-Tec Performance
    Replies: 7
    Last Post: 05-01-2008, 08:16 AM
  4. need extended pump upgrade help
    By novanuttz in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 9
    Last Post: 04-24-2008, 07:58 AM
  5. Bilge pump mounting help.....
    By OutlawGPR in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 5
    Last Post: 07-15-2006, 10:39 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •