Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    fordpower's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    De Pere,wi
    Posts
    206

    03 freedom 700 over heat light & limp mode

    i have a 03 freedom with a 700 twin and the overhead light came on and went to a limp mode and stayed on yesterday. i replaced the thermostat today and blown all the cooling lines out to check if there was a plug somewhere and found nothing, so i fired it up and its still in limp mode and the opverhead light is on and the motor is cold as for the first time today firing it up. anlso did a compression check and both at 150. any ideas would be great. it will ideal and run great but wont get out of limpo mode to rev up all the way.


  2. #2
    fordpower's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    De Pere,wi
    Posts
    206
    update. i fired it up and light still on so i shut it off and unplugged the hall sensor(one brown wiring in the exhaust) and fired it up and it ran and reved up great so i pluged it back in while running and it still runs great. could it be that the hall sensor its going bad or if the connection was not that good when i unplugged it and plugged it back in it worked? any info you be great.

  3. #3
    Click avatar for tech links/info, donation request K447's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    near Toronto, Canada
    Posts
    36,570
    +1
    1,272
    That Tan wire is connecting to the Exhaust overheat sensor. It has nothing to do with the Hall Effect Sensors, which are located inside the magneto stator.

    The overheat sensor may be going bad, so you should plan to buy a replacement.

    Also check the Tan wire for shorts or places where the wire is rubbing.

  4. #4
    fordpower's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    De Pere,wi
    Posts
    206
    ok i was guessing on what it was called but i will replace it and see what it does. thanks

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 9
    Last Post: 04-29-2013, 05:43 PM
  2. Replies: 5
    Last Post: 06-21-2011, 05:08 AM
  3. WTB 700 engine for a 03 freedom
    By fordpower in forum Polaris Classifieds
    Replies: 6
    Last Post: 03-14-2010, 11:14 PM
  4. Oil Light? Then??LIMP MODE?
    By WannabeGoing80 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 15
    Last Post: 07-15-2007, 06:51 PM
  5. limp mode vs over of fuel
    By andy95'slx780 in forum Polaris PWC Performance
    Replies: 1
    Last Post: 10-02-2006, 04:37 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •