Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 13
  1. #1

    Join Date
    Aug 2009
    Location
    West Bloomfield, MI
    Posts
    19

    95 xp runs for 10 minutes then dies

    It will fire up and run perfectly normal for about 10 minutes and will then die underway with no warning, it will then crank for as long as the battery will last but not refire. It sounds like it wants to but just won't catch.

    It did this last year too and i put it away for the winter without resolving the issue.

    Fuel system was went through last year (all lines changed, carbs, and filters cleaned). I pulled the carbs apart and checked the filters again a few weeks ago and everything looked good. I'm lost on this one any help would be greatly appreciated.

    Andrew


  2. #2
    KrunchovXPL-GTX-RX's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Aiken, SC
    Posts
    1,391
    +1
    1
    I had one of those do pretty much the same thing. It was the ECM in the gray box. Replaced it and it was good to go.

  3. #3

    Join Date
    Aug 2009
    Location
    West Bloomfield, MI
    Posts
    19
    hmmm, i guess ill open up the box and have a look around...are there any tests i can do?

    andrew

  4. #4
    KrunchovXPL-GTX-RX's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Aiken, SC
    Posts
    1,391
    +1
    1
    Not that I have ever heard of. It is not blowing either of the two fuses (they are located on the ECM). If it were, it would not run at all without a new fuse.

    I had eliminated most any other possibility on mine. FYI, they will not take those electronic parts back so if you buy one, it is yours no matter what.

  5. #5

    Join Date
    Aug 2009
    Location
    West Bloomfield, MI
    Posts
    19
    any other suggestions?

    andrew

  6. #6

    Join Date
    Aug 2009
    Location
    West Bloomfield, MI
    Posts
    19
    Update:

    Tried to fire it up today when I got home from work, it fired but sounded like it was running on 1 cylinder and I could feel air coming out of the little hole on top of the intake box. I gave it some gas and it sounded normal higher in the rev range.

    andrew

  7. #7

    Join Date
    Aug 2009
    Location
    West Bloomfield, MI
    Posts
    19

    95 xp runs for 10 minutes then dies

    Okay so fired it up again yesterday on the trailer and same thing sounded like it was running on 1 cylinder.

    Pull the plugs and the back one is soaked. Put in new plugs, ran pretty nasty at low rpms but cleared up past 3-4k, let it idle down and it slowly puttered out pulled the plugs and the rear cylinder was soaked again.

    I'm not sure how this fits in with what I described in my first post though.

    Andrew

  8. #8
    flyin' the friendly skies airbornexp's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Mahomet, Il. USA
    Posts
    6,004
    +1
    163
    do you have spark in that cylinder? have you tested it? try trimming back the plug wires and see if that helps.

  9. #9

    Join Date
    Aug 2009
    Location
    West Bloomfield, MI
    Posts
    19

    95 xp runs for 10 minutes then dies

    Both cylinders are getting equal spark I tested that first, sorry if I left that out.

    Andrew

  10. #10
    Deanrw3's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    west MI
    Posts
    249
    You are getting spark as you said, and you know it has fuel because it is all over the spark plug... so one of two things left really.

    Compression on the cylinder?

    Is the butterfly opening in the Carb for that cylinder or the choke butterfly stuck on the same carb?

    Dean

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 95 X1 runs fine for 10 min then bogs down
    By silver93t in forum Kawasaki PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 15
    Last Post: 10-18-2012, 07:45 AM
  2. 1999 seadoo gtx rfi, runs for couple minutes, and dies
    By griz400 in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 08-21-2011, 08:23 PM
  3. GP 800 runs good for a few minutes - then dies
    By darrengee in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 4
    Last Post: 07-12-2009, 01:20 PM
  4. 95 HX runs for 5 secs. then cuts off.
    By dustin88 in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 4
    Last Post: 06-06-2009, 11:30 AM
  5. 95 polaris SL650 runs 10 seconds then dies
    By pwc311 in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 06-21-2008, 06:59 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •