Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 12
  1. #1
    timmycallais's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Amelia, La
    Posts
    40

    Unhappy Need help with rxp

    I have an 04 rxp and it wont start just backfires and gives a few codes brought to shop to have codes cleared but they keep coming back if someone is able to help pm me thanks i am willing to pay for help at reasonable price


  2. #2
    Orlando Shark's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Miami, FL
    Posts
    2,419
    +1
    10
    What have the mechanics done?

    What was it doing before it didn't start?

    Do you have any mods done to it?

    What codes are you getting?

  3. #3
    timmycallais's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Amelia, La
    Posts
    40
    i put a used replacement in it and hooked everything up but i cant get it to start the mechanic looked at it cleared the codes tried to start and it backfires and spits all the same codes Temp Sensor / Knock Sensor Out Of Range / Fuel Pump Circuit Short To Ground / ECU Fault / Ignition Coil Short To Ground

  4. #4
    timmycallais's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Amelia, La
    Posts
    40
    someone help me out here

  5. #5
    PEST!'s Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Rockledge Florida
    Posts
    768
    The Faults are probably a blown fuse or pinched wires or even a possible missed ground. What year was the boat and what year Engine? Is it an SBT machine or some other source.? Crank sensor can make it missfire and spit if it has pieces of metal on the tip. The metal can come from several sources. Starter, Miss installed Crank Gear and broken Stator cup bolts.

  6. #6
    Richieb's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Sydney, Australia.
    Posts
    1,001
    Hmm,

    Sounds wiring type of problem.

    Make sure the PTO is the same from old to new one. Sensor for crank is in different place on later models.

    ECU is correct for the year, as it times the engine different.?

  7. #7
    Richieb's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Sydney, Australia.
    Posts
    1,001
    Grab a pic of the PTO from the top including cabling, this would help us see the prob.

  8. #8
    timmycallais's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Amelia, La
    Posts
    40
    its a 04 stock engine with all components of a 04 just in a 08 hull

  9. #9
    Richieb's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Sydney, Australia.
    Posts
    1,001
    There you have it.

    Wiring for 08 is considerably different.

    Must have 03->06 PTO housing on it for timing reasons.

    Also the oil filler is unique to the same engine, it was changed on 07 upwards to a new system.

  10. #10
    timmycallais's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Amelia, La
    Posts
    40
    it has everything 04 fuel tank fuel pump covers everything harness gauges every piece is 04 except the fiberglass hull

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Need help with rxp
    By timmycallais in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 9
    Last Post: 07-04-2010, 01:17 AM
  2. need help with RXP-X
    By dasq in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 09-18-2009, 12:32 AM
  3. need help with rxp exhaust
    By qtszx14 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 3
    Last Post: 07-06-2009, 08:27 AM
  4. need help with rxp
    By qtszx14 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 2
    Last Post: 07-05-2009, 03:37 PM
  5. need help with rxp
    By pbrxp in forum 4-Tec Performance
    Replies: 2
    Last Post: 08-11-2008, 09:02 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •