Page 1 of 3 1 2 3 LastLast
Results 1 to 10 of 25
  1. #1
    SplishSplash's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Belle River Ont Canada
    Posts
    1,182
    +1
    98

    No speed gain with mods

    I installed a X Charger, 42 lb injectors and Solas 15/20R impeller.

    I was running 69 mph stock before the above mods, with the mods, still just 69 mph. RPM's the same at 7950 as before.

    It gets to 69 mph a lot quicker, just no faster.

    Now, it does have a Riva BOV installed and Riva intake (original one), I was wondering if that may be causing the no gain in speed?

    2004 RXP 94 octane fuel. Stock inter-cooler.

    Runs great, accelerates hard but just no speed gain at all.

    Any ideas?

    Thanks in advance


  2. #2

    Join Date
    Oct 2009
    Location
    miami
    Posts
    715
    did u check the slip on the supercharger u should be at the limiter

  3. #3
    Got Boost? psycho rxp's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Port St. Lucie, FL
    Posts
    5,445
    +1
    182
    Time to buy a GPS . The speedo, (or dream-O-meter) stops at 70.

    While running wide open, does the Rpm's stay 7950 solid, or does in bump back from 8100 to 7800, and climb back up. ( like hitting the rev limiter). May need a smaller nozzle, or add some pitch to your prop.

  4. #4
    SplishSplash's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Belle River Ont Canada
    Posts
    1,182
    +1
    98
    Yes, I did, slip is good. I thought of that, but it checked out fine. Checked it before install and after putting a few hrs on it, no change.
    RPM's are steady at 7950 The speed is via GPS

  5. #5
    Got Boost? psycho rxp's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Port St. Lucie, FL
    Posts
    5,445
    +1
    182
    Quote Originally Posted by SplishSplash View Post
    Yes, I did, slip is good. I thought of that, but it checked out fine. Checked it before install and after putting a few hrs on it, no change.
    RPM's are steady at 7950 The speed is via GPS
    Try to look for boost leaks. Maybe loosing it thru the BOV. Try to by pass and run with out it.

  6. #6

    Join Date
    Oct 2009
    Location
    miami
    Posts
    715
    if u want to see real gain u have to take out the stock intercooler, it restrict the new mods

  7. #7

    Join Date
    Oct 2009
    Location
    miami
    Posts
    715
    also u said u checked slip what was it at, how did u check it

  8. #8
    Orlando Shark's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Miami, FL
    Posts
    2,419
    +1
    10
    I see a couple reasons here.

    1. You are still using your stock intake: That is restricting your supercharger by not getting enough air in at high rpms.

    2. You ran 69 on your stock charger at what temperature. That has alot to do with it. For example, in the summer you would probably be running 65-66 with your stock charger just like in the Winter you will probably be running 70+ with your same setup.

    3. What conditions where you riding in? Where you running stock intake grate?

    What I would tell you is the following:

    1. Buy some 4" Kanaflex(About 6-7 ft. of it) and a filter and give your supercharger a nice intake to breathe from.

    2. Do all of the free mods like filling your grate and sanding it down etc.

    3. Get the Riva Intake grate, been using it for a year now and has worked great.

    Also I would recommend an Intercooler and Free flow exhaust.

  9. #9

    Join Date
    Oct 2009
    Location
    miami
    Posts
    715
    wow shark u learn from the best dont u. lol if u dont have a intake grate or a new air in take u wont see anything

  10. #10
    Eric Ocman's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Cataula, Georgia, United States
    Posts
    4,700
    +1
    77
    Upgrade your air to either the kanaflex or the rear air if you can (preferably) and lose the BOV and then report back here bro

Page 1 of 3 1 2 3 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Any speed gains with a modded/aftermarket water box?
    By Yellow93 in forum Yamaha PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 15
    Last Post: 05-11-2013, 08:12 AM
  2. Mods but no speed gain
    By icdoo in forum 4-Tec Performance
    Replies: 10
    Last Post: 07-16-2011, 07:07 AM
  3. No speed gain with R&D plate & wedge?
    By AaronC in forum Kawasaki PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 8
    Last Post: 03-27-2009, 01:30 PM
  4. Need help with Yamaha Jet ski ... No speed
    By welterracer in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 4
    Last Post: 03-19-2007, 10:20 PM
  5. what gains with these mods
    By rxpblast in forum 4-Tec Performance
    Replies: 1
    Last Post: 09-14-2005, 10:16 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •