Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Sly Fox DKFox's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Huntsville, Alabama
    Posts
    103

    SPX is bogging under load

    Guys, Iíve got a 1999 SeaDoo SPX (787 engine). Prior to me and in its former life it was a race ski. It was not running when I picked it up. Late last year I rebuilt the top end. It has 180 psi in both cylinders, cranks and runs great in my shop. Under no load the engine responds great to throttle. However, got it out on the river yesterday and learned that the engine will not come up to speed under load.
    I just cleaned the carbs and did not rebuild them or check pop off pressure since everything looked very clean. Was that likely my mistake? Iím about to correct that and rebuild the carbs. Anything else to consider that could cause this problem?? (It has good spark and new plugs.)
    Comments are welcomed.


  2. #2
    been around the block Stagesrt4's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    S. elgin
    Posts
    395
    replace gray tempo lines?

    clean fuel selector?

  3. #3
    Sly Fox DKFox's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Huntsville, Alabama
    Posts
    103
    Yes... I should've mentioned that. Fuel lines are all new and clean.

  4. #4
    flyin' the friendly skies airbornexp's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Mahomet, Il. USA
    Posts
    6,004
    +1
    163
    with 180psi you should be running 110 leaded

  5. #5
    been around the block Stagesrt4's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    S. elgin
    Posts
    395
    Quote Originally Posted by airbornexp View Post
    with 180psi you should be running 110 leaded
    yea if i run any kind of aftermarket head i wouldnt run less than 100 octane


    N from ive been seeing you guys post, nothing under 110 leaded when 175psi++

  6. #6
    No big deal, check the pop-off on the ski. They need to be at least 1 psi of each other, and butterfly's synced. I the paint is chipped & no grease on them, pull them.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 17
    Last Post: 04-02-2014, 05:02 PM
  2. Replies: 0
    Last Post: 01-09-2014, 02:28 PM
  3. Replies: 1
    Last Post: 01-02-2014, 02:19 PM
  4. 01 GP1200R bogs under load
    By pizbrewin in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 6
    Last Post: 05-10-2012, 12:20 PM
  5. 93 SL650 Bogging Under Load...
    By ZOMGVTEK in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 05-23-2009, 08:50 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •