Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Got Boost? psycho rxp's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Port St. Lucie, FL
    Posts
    5,445
    +1
    182

    anyone have problems installing new small end rod bearings??

    I picked up 3 new OEM small end rod bushings, and they won't fit over the new Riva wrist pins, and there isn't any holes in them where my 04 rods, and bearings have oil holes in them.

    Are these a new updated parts?, and are they supposed to be opened up , and drilled after install?
    This is on my 04'RXP motor.
    Also the parts list shows 2 different rod #'s between 04, and 08' for some reason, and only one bushing part #.

    Any help or input would be appreciated. Thanks, Jason


  2. #2
    Got Boost? psycho rxp's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Port St. Lucie, FL
    Posts
    5,445
    +1
    182
    Anyone?

  3. #3
    Quote Originally Posted by psycho rxp View Post
    I picked up 3 new OEM small end rod bushings, and they won't fit over the new Riva wrist pins, and there isn't any holes in them where my 04 rods, and bearings have oil holes in them.

    Are these a new updated parts?, and are they supposed to be opened up , and drilled after install?
    This is on my 04'RXP motor.
    Also the parts list shows 2 different rod #'s between 04, and 08' for some reason, and only one bushing part #.

    Any help or input would be appreciated. Thanks, Jason
    They need to be installed first and then bored to fit the rod pins.

  4. #4
    suck my wake's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Sugar Grove IL
    Posts
    2,872
    +1
    12
    Quote Originally Posted by RXP6 View Post
    They need to be installed first and then bored to fit the rod pins.
    That is Frickin stupid!!!!!!!!!!!!

  5. #5
    Got Boost? psycho rxp's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Port St. Lucie, FL
    Posts
    5,445
    +1
    182
    Quote Originally Posted by suck my wake View Post
    That is Frickin stupid!!!!!!!!!!!!

    Tell me about it.......

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Anyone have Problems with the new Torx Racing
    By Turbo Todd in forum 4-Tec Performance
    Replies: 4
    Last Post: 11-01-2014, 11:54 AM
  2. anyone having problems with ultra 260
    By the bizz in forum Kawasaki PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 1
    Last Post: 09-01-2009, 01:48 PM
  3. Anyone have Instructions installing primer kit on WB2?
    By HallPass in forum Yamaha Old School Skis
    Replies: 1
    Last Post: 11-15-2008, 09:36 AM
  4. Anyone have stock installed height or seat pressure specs?
    By Shibby1485 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 9
    Last Post: 10-08-2007, 12:29 AM
  5. Anyone have problems with riva IC Plumbing?
    By psycho rxp in forum 4-Tec Performance
    Replies: 26
    Last Post: 04-06-2006, 09:12 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •