Results 1 to 3 of 3
  1. #1

    Engine OverHeat Alarm, Please Help !!

    Hello, I am a new member to the site but have read many threads and this seems to be the best place for knowledgable members to communicate. I have recently purchased a 2000 Virage TX and am having alot of issues. I am new to doing my own maintenance but have been learning alot already. I was having a stalling issues but seem to have fixed that by cleaning the water separator and adjusting the Idle. Right now my main issue is that the Engine Overheat warning comes on when im over 40 mph and cuts my RPMs down. I have went thru the cooling system and it seems pretty good, I dont think its anything there. Any help would be awesome !! Im getting a little frustrated shooting in the dark on this one. I was thinking about replacing the temperature switch but dont want to waste time and money if I dont have to. Also I pulled the hose off the cooling bar and found no Thermostat or pop-off valve, Is this normal for my Polaris model ? Also it seems that often I pull on the throttle and the ski doesnt go at all, it just thinks about it before starting to take off.

    Thanks Again,
    Jayson


  2. #2
    Too many toys, not enough time snoopy'sbitch's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Flanders NJ
    Posts
    124
    I would think your temp sensor is to blame. It would have to be tested, possibly with an ohm meter. The other problem sounds like your a little lean on the carbs. 2 stroke kings should chime in. This thread is best placed in general discussion, not polaris performance. Maybe a moderator can move it

  3. #3
    Ok, I'll re-post in a different area thanks for the response though.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 1200R Engine/Bog Issue, PLEASE HELP
    By GP1300Racer in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 2
    Last Post: 07-14-2009, 08:07 PM
  2. Engine overheat alarm @ WOT in straight line...
    By JediNavy in forum 4-Tec Performance
    Replies: 22
    Last Post: 11-04-2008, 09:31 PM
  3. 97 gp760 wtemp alarm??? please help
    By basscase35 in forum Yamaha Old School Skis
    Replies: 3
    Last Post: 08-16-2008, 09:30 PM
  4. riva dplate and engine overheat alarm
    By nobbyq in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 19
    Last Post: 05-27-2008, 02:53 PM
  5. Blown Engine, Rebuilding Now, Please help
    By havanabama in forum Yamaha How To & FAQs
    Replies: 2
    Last Post: 01-13-2008, 09:08 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •