Results 1 to 8 of 8
  1. #1

    Unhappy Bad Vibration SL780 HELP!

    All of a sudden the jet ski vibrated bad. The engine appears to being running with no missing. What should I look for? I do know that the prop is turning and there is nothing wrapped around it. Where should I start to look?
    [email protected]


  2. #2
    ryandi2's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    conesus ny!
    Posts
    2,092
    +1
    19
    does it get worse or better while you rev the motor? can you move the motor back and forth with your hand?

    you could a broke a engine mount or two

  3. #3
    The motor is tight and yes the more I rev the engine the worse it gets

  4. #4
    ryandi2's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    conesus ny!
    Posts
    2,092
    +1
    19
    whats the compression?

    are you sure you have spark too al cyls?

    cut all the wires back and reinstall the plug boots

    i know when ever my plug falls off she shakes like crazy and only hits about 5500 rpm

  5. #5
    The engine is running great. I know it is not compression related.

  6. #6
    ryandi2's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    conesus ny!
    Posts
    2,092
    +1
    19
    is this on the trailer? in the water? or both?

    disconect the pump and see if it goes away.

    whats the max rpms?

  7. #7
    Well, if the mounts are good... Then its the engine or pump.

    I would pull the heads just to make sure nothing happened in there. Thats a really easy job. If all is well, pull the pump and see if that changes it. Might as well lube the ends of the driveshaft while its out.

  8. #8
    She likes the bike. But the ski gets her wet!!!! xlint89's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Cleveland OH
    Posts
    17,327
    +1
    29
    Damaged impeller or stator vanes

    Driveshaft bent or out of alignment

    pump cavitation or worn pump bearings

    engine mounting plate bolts loose

    Loose worn, or broken motor mounts

    Rich running, excessive piston to cyl clearance, neddle and seat dirty/stuck open

    exh pipe or bracket loose

    waterbox loose or rubbing on hull

    Loose or broken bolts

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. SL 750 Possible Bad Piston...Need help...
    By bigbadb in forum Polaris How To & FAQs
    Replies: 14
    Last Post: 02-11-2009, 09:00 AM
  2. Bad Vibration
    By John_29455 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 6
    Last Post: 09-17-2008, 03:47 PM
  3. Bad Cavitation!!! Need Help!!
    By ArmyRXP in forum 4-Tec Performance
    Replies: 4
    Last Post: 07-08-2008, 07:46 PM
  4. RXP vibration issue HELP!
    By inteljd in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 08-19-2007, 11:24 AM
  5. 14 hours, lost 200 rpms, hesitates on take off and bad vibration
    By Chris288 in forum Kawasaki PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 11
    Last Post: 08-13-2007, 04:21 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •