Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 13
  1. #1
    Been around for years...seen it all Kawi-Guy's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Naples Florida
    Posts
    828
    +1
    27

    Power loss on MSX150, any ideas ?

    My brother was riding his MSX150 and gave me this report, I'm dreading the Turbo failure, but maybe its something else:
    Here is thre report he texted me from the lake:


    Was riding and after only 5 minutes started to hear a high pitch sound or whirl
    from engine on MSX 150, 130 engine hours.

    Looked under seat, no water or smoke. Pulled in and let it sit for 10 minutes,
    restarted fine, still heard high pitched whirl, sounded like it can from up
    front, under glove box, gave it gas and power was down. Speed below 30 max,
    normally up to 60. No check engine lights.

    Max rpm kept dropping by 50, turbo gauge only went up to half or below.

    Still runs fine, no smoke or knocks, changed oil, no help

    Any ideas?


  2. #2

    Join Date
    Apr 2006
    Location
    panama city beach 'fl
    Posts
    1,846
    +1
    9

    Cool

    the turbo gauge is not real/it's rpm's but sounds like boosts could be down
    ya might what to park ski till fix


    cd

  3. #3
    2&4strokepolaristech's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Oswego,NY
    Posts
    919
    +1
    6
    check your hoses you might just have a hose blown off and needs to be reattached. The hose clamps do loosen up after time and should be checked periodically. Also check that there are no tears or rips in the hoses. If all is well there is a intake manifold mount the is know for loosening up the clamp and or tearing partially. check the obvious first and then go from there. Also check that the blow off valve is not leaking by of the the hose is torn or loose.

    I hope this helps. Let us know what you find.

    Jay

  4. #4
    Been around for years...seen it all Kawi-Guy's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Naples Florida
    Posts
    828
    +1
    27
    Thanks Jay, we will.
    Tomorrow morning he will check.

  5. #5
    PM 4tec's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    oHIo
    Posts
    28
    +1
    2

    No loose hoses found

    Thanks for the tips so far ... Keep em coming

    I found no loose hoses or leaks, still sounds high pitched, used to sound lower pitched and I have no idea on what to do next

    Still runs and starts without problem

    Phil

  6. #6
    PM 4tec's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    oHIo
    Posts
    28
    +1
    2
    Took it in to the dealer, could not find any obvious cause

  7. #7
    Been around for years...seen it all Kawi-Guy's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Naples Florida
    Posts
    828
    +1
    27
    Kosh on another thread advised this:

    Sounds like your turbo is not spinning. Quick check, remove the turbo to intercooler hose, at idle it will be a powerful as a good hair dryer.

    Check the temp sender on the exhaust manifold as well.

    Cheers

    PS, not sure I am liking this new format for the website guys !!

  8. #8
    PM 4tec's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    oHIo
    Posts
    28
    +1
    2

    Blew it Up

    Dealer said they couldn't work on it in TN ...

    Tried to drive it and look under the seat for loose hoses, leaks, etc ...

    It blew === smoke and oil started coming out the exhaust !!!

    Needs a rebuild now I guess ?

    Phil

  9. #9
    Click avatar for tech links/info, donation request K447's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    near Toronto, Canada
    Posts
    36,575
    +1
    1,272
    Quote Originally Posted by 4tec View Post
    ...Needs a rebuild now I guess ?...
    Are you willing to tow it to Oswego, NY?

  10. #10
    PM 4tec's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    oHIo
    Posts
    28
    +1
    2
    Quote Originally Posted by K447 View Post
    Are you willing to tow it to Oswego, NY?
    If noone else can fix it, sure .. I dropped it off at a shop in Kentucky and now gave him Sharp's Marine number ....

    Phil

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. ANYONE ever Removed Bottom half of spark plug on STX15F???ANY IDEAS
    By mrjetskey in forum Kawasaki How To & FAQs
    Replies: 14
    Last Post: 03-31-2017, 01:35 PM
  2. VXR took on water.....any ideas?
    By Mia57 in forum Yamaha Open Discussion
    Replies: 27
    Last Post: 08-11-2015, 06:32 PM
  3. 14 310r still down on rpms... Any ideas?
    By H20mxracer223 in forum Kawasaki PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 4
    Last Post: 04-20-2015, 06:08 AM
  4. Power loss on my 1999 yamaha 1200 XL Please help..
    By nicolasbermudez in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 8
    Last Post: 08-31-2012, 02:31 PM
  5. any ideas on how to make a girdle
    By mvanarchy in forum 4-Tec Performance
    Replies: 2
    Last Post: 07-13-2007, 08:52 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •