Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Banned User
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Discovery Bay, CA
    Posts
    3,048
    +1
    336

    walbro pump on an 08px

    so pretty sure my pumps going out the psi drops from 60 to about 54 at WOT so i was just going to put in the walbro. i've read ill have to trim some plastic, possibly the electrical connectors are different and something about removing a washer or o-ring..? but for the life of me i can't find any pictures of this. can anyone validate this stuff with some pictures or a link to a specific write up for the 08's (found plenty for older models) to help me out or is it simple enough once i get the pump sitting next to the old set up.
    thanks fellas
    mike


  2. #2
    ctriverguy's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Ipswich, Massachusetts, United States
    Posts
    1,509
    +1
    8
    you will have to trim the plastic casing to make it fit, the walbro is a tad taller.. connectors line up perfect.. and oring is fine too... but the big ticket item will be if you start popping fuses... then you will have to install a relay with larger fuse and the appropriate gauge wire which isnt simple if you've never done that before.


    sorry no photos..

  3. #3
    Banned User
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Discovery Bay, CA
    Posts
    3,048
    +1
    336
    well all that sounds reassuring except the popping fuse's adding relays part hahaha thanks i guess if i get to that bridge ill cross it then!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Anybody installed a bilge pump on an stx?
    By Pointhunter75 in forum Kawasaki How To & FAQs
    Replies: 6
    Last Post: 07-01-2016, 07:49 PM
  2. Anyone tried the SVHO pump on an 800 grate?
    By OutlawGPR in forum Conversion PWC Performance Skis
    Replies: 14
    Last Post: 06-30-2016, 02:32 AM
  3. Where to install a bilge pump on an ultra 150
    By JDB636 in forum Kawasaki Open Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 05-11-2013, 09:28 AM
  4. Can you bypass the Oil Pump on an SL 700
    By friscoboater in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 08-31-2010, 07:44 AM
  5. 4-tec Pump on an FZR
    By MPower in forum Yamaha PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 30
    Last Post: 08-26-2009, 07:47 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •