Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Hydrotherapy's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    The Rock
    Posts
    3,347
    +1
    17

    1200 non sparking problem

    Guys bare with me here i have not seen this problem i am simply trying to help out another skier and pick your brains..

    symptoms...

    after replacing the bendix (thought issue of non starting problem) the guy took his 1200 gpr out for water test and it cut the spark 50 yards out and water test over

    now back on dry land the gpr refuses to start and i have given him a few things to try over the phone and this is what he has come back with..

    the skis has no spark

    i asked him to check the earth strap from mag cover bolts and he assure me its ok,
    asked him to ohm out the water temp sensor with no results in at moment
    i also told him to switch out to stock ECU rather than advent, no luck here either
    he has fuel in cylinders and keeps comming back to the no spark problem

    any ideas please just shoot then up and i will collect a few and pass them on..

    regards paul..

    Edit...just informed the ski backfires now when trying to start...

    im thinking the VF11's are going bad...but this does not tie in with the spark problem,


  2. #2

    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Texas City, Texas
    Posts
    1,249
    +1
    15
    How can it back fire if it does not have spark?

  3. #3
    Hydrotherapy's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    The Rock
    Posts
    3,347
    +1
    17
    Quote Originally Posted by salty View Post
    How can it back fire if it does not have spark?
    hi salty...it now has a spark as he replaced the ht leads

    i have no idea how it back fires with no spark, perhaps it sparked irratic/when it felt like it..

    but back fire does seem to be a problem....also the reeds are fine as from a hour ago(checked)

  4. #4

    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Holland Ohio
    Posts
    119
    Posible stator pickup is going bad or the flywheel has sheered the woodruff key, could have cracked at the hub to alter timing?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 2000 SLX 1200, Intermitent Spark Problem
    By KSCTim in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 6
    Last Post: 06-29-2008, 12:21 PM
  2. How to tell an SBT engine from a stock yamaha engine? (1200 non-pv)
    By jcc011185 in forum Yamaha Open Discussion
    Replies: 10
    Last Post: 07-22-2007, 09:15 AM
  3. 01 virage tx wierd spark problem
    By cameron da river rat in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 05-14-2007, 02:38 PM
  4. Pro 1200 NO Spark ??
    By virageracer in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 09-04-2006, 11:23 PM
  5. '01 Xlt 1200 Hot Start Problem
    By belgianhead in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 2
    Last Post: 05-09-2006, 11:08 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •