Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: Sho with issues

  1. #1
    MR MAC's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Essex, England
    Posts
    450

    Sho with issues

    Hi. Had my sho out today and massive power loss and limited revs also hole shot it sounds like it's missing caveatting type of noise and runs real rough... Also afr is at 18 ??? What's gone wrong??

    Thanks Ian


  2. #2

    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Central North Carolina
    Posts
    3,846
    +1
    527
    Replace spark plugs first and check supercharger clutch also

  3. #3
    tomcat_m's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Canada
    Posts
    51
    If the plugs are ok then try to scan it it may have a history code and do a compression test

  4. #4
    Hydrotherapy's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    The Rock
    Posts
    3,347
    +1
    17
    Ian have you still got the massive intercooler leak patched up with silicone ??

  5. #5
    MR MAC's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Essex, England
    Posts
    450
    tightend up bolts or the cover mate and stopped it... its just where the gasket was not sealing it properly..... cylinder no.3's plug thats new was milky looking and messy so i think that was the prob as all the rest looked well and that one did not even look burnt..so i have replaced it with a old one.....

    need to get out this week and retest

    cheers ian

  6. #6
    Hydrotherapy's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    The Rock
    Posts
    3,347
    +1
    17
    Quote Originally Posted by MR MAC View Post
    tightend up bolts or the cover mate and stopped it... its just where the gasket was not sealing it properly..... cylinder no.3's plug thats new was milky looking and messy so i think that was the prob as all the rest looked well and that one did not even look burnt..so i have replaced it with a old one.....

    need to get out this week and retest

    cheers ian
    does the new #3 plug look like ALL the old ones did when you pulled them

  7. #7
    MR MAC's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Essex, England
    Posts
    450
    no.3 plug looks like how it went in where as all the others were a little black... and no.3 was very wet and milky looking

    ian

  8. #8
    i will get all the rest i need when im dead corkycat's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    uk
    Posts
    840
    +1
    1
    dont eat your cornflakes over the engine when changing the plugs then ian

  9. #9
    MR MAC's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Essex, England
    Posts
    450
    have to start leaving the ski in the garage then .....better not keep bringing it in to the kitchen in the warm and dry

  10. #10
    MR MAC's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Essex, England
    Posts
    450
    what causes the lean 18 afr if a plug is crap?/


    thanks ian

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. GPR-SHO with Stage 2 Kit
    By Rip'nTear SHO in forum Yamaha PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 41
    Last Post: 05-17-2010, 03:43 PM
  2. bought a sho with aftermarket parts have some questions
    By wave15stx in forum Yamaha PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 2
    Last Post: 05-19-2009, 09:34 AM
  3. sho redlining issues
    By YamaSHO in forum Yamaha PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 20
    Last Post: 03-23-2009, 04:58 PM
  4. Sho With motec dash M400 and on the engine dyno!
    By MoTeC_Master in forum Yamaha PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 99
    Last Post: 01-14-2009, 07:55 AM
  5. RXP with ISSUES
    By Jrsrxp in forum 4-Tec Performance
    Replies: 26
    Last Post: 04-18-2006, 04:22 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •