Page 1 of 3 1 2 3 LastLast
Results 1 to 10 of 25
  1. #1
    toilets's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Lake Norman NC
    Posts
    193

    Please help cannot find oil leak

    Case of beer should anyone find this leak for me..

    The boot and seal have been replaced, the cap is fine, the oil filter is ok and so is the ring as well as the filler. (tube where the cap goes onto).

    However, every time I ride or if I even let the ski sit for a day I find oil at the bottom of the hull. Its right in the center directly under the motor is where the oil seems to sit. I completely cleaned it out many times and let it sit for a day and when I shove my hand under the motor I always feel oil. Cant really say how much however, in 25 hours of riding since my last oil change I had to already add a little more than half a quart.

    Could anyone shed some light as to what it may possibly be? Could one of the bolts under the block be torqued wrong or something? I have ran out of options and I cant find any other possibility.


  2. #2

    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Plainfield, IL
    Posts
    1,237
    +1
    10
    Pull the intake off the charger and see if there is oil in there. But if the clamps are tight even a oil leak in the charger prolly wouldnt make it down there.

  3. #3
    use2vtec's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Chesapeake Beach, MD
    Posts
    341
    Get yourself a mirror and look under the motor and see if you notice anything. Im pretty sure they have dye you can add to your oil and then you can see where its coming from a lot easier. I hope its something simple.

  4. #4
    mudbug660's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    Lafayette, La
    Posts
    57
    Put some old rags or shirts under the motor and let if sit for a day to see if you can find any oil drips on the rags. That should give you an idea of what part of the motor it's coming from. Then take another rag and tape it and get it into every little space so you can narrow it down some more.

  5. #5

    Join Date
    Aug 2008
    Location
    redlake ontario canada
    Posts
    416
    +1
    3
    to add to mud bugg 660 just make sure your hall is clean and bottom of motor.then run it up on a water hose for 5 min than lay paper towel flat under your engine crack open a beer.when you are finish the beer take a look and it should be clear where it is comming from.

  6. #6
    speedskixp's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    venice fl.
    Posts
    8,117
    +1
    120
    Oil pressure sensor under the intake manifold.

  7. #7
    West Texas RXP skoepp's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    west texas
    Posts
    12,019
    +1
    149
    Driveshaft bearing/boot on motor?

  8. #8
    toilets's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Lake Norman NC
    Posts
    193
    Thanks for the help so far... If it was the sensor however would I be flashing some kind of code? Cause I havent seen a code at all thus far.

  9. #9
    mudbug660's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    Lafayette, La
    Posts
    57
    You would have a long beep and "oil" would pop up on the display and go into limp mode until oil pressure returns to normal if the oil level is too low. Your sensor was prolly still getting sufficient presure even with the leak.

  10. #10
    toilets's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Lake Norman NC
    Posts
    193
    What type of cleaner to you recommend for the hull?

    I'm going to check the sensor and try the rags to see if I notice anything... but no code or beep as of yet

Page 1 of 3 1 2 3 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Please help cant find the damn C-clip on my drive shaft 2008 RXPX
    By bustercherry in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 7
    Last Post: 07-28-2012, 09:49 PM
  2. WTB STOLEN XP's - Please help me find my babies
    By smc in forum Sea Doo 2 Stroke Skis
    Replies: 10
    Last Post: 07-08-2010, 12:43 PM
  3. Please help with gp1300 oil block off
    By amf133 in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 4
    Last Post: 05-28-2010, 10:16 PM
  4. Help in finding oils, lubes, plugs etc..
    By erud in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 01-22-2010, 07:33 PM
  5. Testing Oil Pump || Finding oil leak source SL780
    By bnovak in forum Polaris How To & FAQs
    Replies: 2
    Last Post: 05-28-2009, 07:32 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •