Page 1 of 3 1 2 3 LastLast
Results 1 to 10 of 28
  1. #1
    rxp1972's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    GREECE
    Posts
    125

    Problem with RPM and top speed

    My mods are at the signature but i only have top speed 76MPH.
    I will remove the pump cone and replace it with the stock cone.
    The Jet turns only 8050rpm with the stock pump cone and the prob is 15/22r stock no pitch.The pump ring is 82.My AFR is round 12 and the boost is 14,5PSI/8000RPM.
    I get freak please suggestions....


  2. #2
    rxp1972's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    GREECE
    Posts
    125
    Guys hello any answer please......

  3. #3
    masta2000's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    montreal-quebec
    Posts
    576
    +1
    1
    reset your throttle body. i have the same problem with rotax racing ecu except on rr ecu you have to send it in to get reset

  4. #4
    Got Boost? psycho rxp's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Port St. Lucie, FL
    Posts
    5,445
    +1
    182
    Try a larger nozzle, or depitch the prop some.
    Have u tried a 15/20 prop?
    Are u running a 4" air intake?

    Also check your sc slip, may need
    A shim.

  5. #5
    masta2000's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    montreal-quebec
    Posts
    576
    +1
    1
    at 15 psi he should be at 80+ no problem. i don't think it's the prop or the shim, maybe the intake, but likely a ecu problem methinks. check compression also

  6. #6
    rxp1972's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    GREECE
    Posts
    125
    I check the shim before 3 days and it was ok 20Nm slip.I have macmaster cluntch and rotax shims.And if i had problem with slims i thing the boost must be lower.
    I have 4" air intake.
    And i also have one ska track 15/19 what do you thing.
    I will try the 83mm nozzle.
    If i go to authorized dealer can he reset my ECU or i should be sent it to Australia seadoo?

  7. #7
    ashwells's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    uk in the middle
    Posts
    32
    hi guys,we are suffering from the same probs,any input would be great as tearing our hair out.running a rxp 07 with riva stage3,50lbs injector,4" air intake,rude1 charger and more,we just had full engine rebuild after piston meltdown,but ski will not pull above 7200 rpm,all sensors have been swapped,suspect ecu,did pull 8550 for first 20mins but rubbish after that,HELP PLEASE.also new prop 14/19r 3 blade and wear ring, the dealer has not got a clue what the fault is, the BUDS shows no fault but the ski is also miss firing and popping, we are not sure why the ski melted down in the first place but the dealer thinks it was due to heat so changed it to open loop system as well.

  8. #8
    rxp1972's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    GREECE
    Posts
    125
    Maybe you have problem with the SC did you check the slims?
    It is not normal to work fine for 20min.
    It is not sensor maybe the fuel pump is dead.
    What is your boost?And what is your AFR?
    And check if something is caught by bottom of the ski.

  9. #9
    ashwells's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    uk in the middle
    Posts
    32
    charger has been fixed up with new riva washers and set to 15lb slip all good,nothing caught on bottom of ski.we dont know boost or afr,no one in uk seems to know about afr ,they all say riva ecu sorts that out.ski was pullimg 8550 rpms hard b4 this fault,loosing all faith now as dealer is stumped,only done 20mins after rebuild and this.PLEASE HELP.on the verge of throwing in the towel and getting a new rxpx rs and b done with it.how do you check afr and with what type of gauge?

  10. #10
    rxp1972's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    GREECE
    Posts
    125
    First put a boost gauge and look the boost maybe you are loosing boost.
    I thing you should be around 13,5psi.
    Here is the gauge for AFR
    http://www.dynotunenitrous.com/store...?idproduct=149

Page 1 of 3 1 2 3 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Stock 07 RXP Increase RPM and top speed
    By dsteinmann in forum 4-Tec Performance
    Replies: 19
    Last Post: 10-21-2013, 03:42 PM
  2. 2006 stx 12f - low rpm and top speed
    By furn1593 in forum Kawasaki PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 32
    Last Post: 06-15-2013, 09:36 PM
  3. Gp1200 r loss of rpm and top speed
    By mickkkkka in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 3
    Last Post: 02-18-2013, 04:53 AM
  4. 07 Speedster 215 rpm and top speed At 2000 feet
    By Clipper350 in forum Sea Doo Sport Boats
    Replies: 1
    Last Post: 07-14-2012, 09:08 AM
  5. problem with accleration and top end. 1200
    By HOPGPR00 in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 16
    Last Post: 10-30-2007, 04:28 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •