Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    IOWA Ec_BuRn's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Montezuma, IA
    Posts
    32

    I think my dealer sold me a bad ski??

    new to the forum and new to the ski world as i just bought a new 08 rxp-x. as i have been reading alot and learning, iv watch alot of out of water ski start-up vids and noticed mine doesnt sound the same as others out there. when i picked up my ski from a dealer in michigan he started it up and told me its loud out of water and the rattling would not be heard once in the water but this rattling that im hearing is not normal and sound like it is coming from the prop/pump area. when i tap on the trottle it sounds even worse. this has done this from day one and now my ski has 30 hours on it. i would just take it to the local dealer here in iowa but last time i was there they seemed like a bunch of idiots, so i figured i would check with you guys first. ill try to post a vid later this weekend.


  2. #2

    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Plainfield, IL
    Posts
    1,237
    +1
    10
    If you only hear it out of the water its normal. Everyone I have heard does it. Just the prop, splines, drive shaft.

  3. #3
    IOWA Ec_BuRn's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Montezuma, IA
    Posts
    32
    fair enough. one other thing. when im whippin the ski around sometimes i come out of the water and the ski bogs down and kinda chokes and i have to tap the trottle and give it a minute or so before i can get on it again.

  4. #4
    Banned User
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Discovery Bay, CA
    Posts
    3,048
    +1
    336
    a minute or a couple of seconds? just sounds like you unloaded the pump to me.

  5. #5
    Quote Originally Posted by Mike H View Post
    a minute or a couple of seconds? just sounds like you unloaded the pump to me.
    My 06 rxp 215 made that same rattling sound when it was out of the water, i was due to replace my wear ring so I went ahead and replaced it. After a ride I decided to start it up and blow out the dirty water from the lake and I noticed that the rattling and pinging sound was pretty much gone.

  6. #6
    IOWA Ec_BuRn's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Montezuma, IA
    Posts
    32
    ya its a few seconds so im sure thats what it is. which im assuming is normal and happens from time to time. as for the wear ring, just replace it with a riva wear ring?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 3
    Last Post: 06-14-2015, 04:29 PM
  2. Dealer just sold me a stock X-charger for $772!
    By Ferrari Steve in forum 4-Tec Performance
    Replies: 1
    Last Post: 09-03-2013, 12:32 PM
  3. Dealer told me 10 hr check up on my 2012 Waverunners was $370 each????
    By Texansview in forum Yamaha Open Discussion
    Replies: 24
    Last Post: 11-02-2012, 09:05 PM
  4. I think my cdi box is bad ?
    By Matt A in forum Polaris Tech Tips and Info
    Replies: 1
    Last Post: 08-20-2012, 07:00 PM
  5. What my dealer told me...
    By AllenUltra250X in forum Kawasaki PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 10
    Last Post: 11-24-2008, 10:21 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •