Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 11
  1. #1

    Join Date
    May 2008
    Location
    Aiken SC
    Posts
    57

    What am i doing wrong?

    Currently i am running an [email protected] grate, shimmed vx plate, intake manifold upgrade, air intake, 13/22 dynafly and a freakin r2 reflash. The problem is the speeds are way inconsistent. This morning i hit the water at 7:00 and the best speed that i could pull is 71.4. Went out and rode at 3 this afternoon and couldn't break 68.6. My average speed when i was bone stock was between 66.5 and 68.2. Where i live the humidity is normally at 100 percent. I know that this is contributing to the problem, but is it hurting me that much? I would love to be at least a consistent 70 to 72 mph and i think this is obtainable but for some reason i cant pull it. My overall goal is to be around 75mph. Any ideas?


  2. #2
    Quote Originally Posted by skewman View Post
    Currently i am running an [email protected] grate, shimmed vx plate, intake manifold upgrade, air intake, 13/22 dynafly and a freakin r2 reflash. The problem is the speeds are way inconsistent. This morning i hit the water at 7:00 and the best speed that i could pull is 71.4. Went out and rode at 3 this afternoon and couldn't break 68.6. My average speed when i was bone stock was between 66.5 and 68.2. Where i live the humidity is normally at 100 percent. I know that this is contributing to the problem, but is it hurting me that much? I would love to be at least a consistent 70 to 72 mph and i think this is obtainable but for some reason i cant pull it. My overall goal is to be around 75mph. Any ideas?
    Check your A/F Ratio and supercharger clutch

  3. #3
    zx11rider's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Cape Coral
    Posts
    1,132
    you need an after market Tach so you can see what rpms you are turning then you can see if your impeller needs to be pitched smaller to bring you rpms up and speed up to 70+

  4. #4
    SHOBiz's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Wylie, Texas
    Posts
    3,577
    I am going to assume it was much warmer at 3 than at 7 in the morning and that among other things will certainly take away speed (as in RPM loss).

  5. #5
    Addicted Member 5001craig's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Northeast Indiana
    Posts
    2,924
    +1
    11
    Quote Originally Posted by zx11rider View Post
    you need an after market Tach so you can see what rpms you are turning then you can see if your impeller needs to be pitched smaller to bring you rpms up and speed up to 70+
    +1. What are your RPM's??? Got to know this.

  6. #6
    what are the signs of a clutch going bad?

  7. #7

    Join Date
    May 2008
    Location
    Aiken SC
    Posts
    57
    rpms are 7500, got a tach on order

  8. #8
    zx11rider's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Cape Coral
    Posts
    1,132
    Quote Originally Posted by skewman View Post
    rpms are 7500, got a tach on order
    well there is your answer as your ski gets hot it gets heat soaked, you could use a cooling kit to help you and get the rpms up by getting the impeller pitched smaller and take advantage of the reflash ecu with its raised rpm limit

  9. #9
    hitman's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Ft. Lauderdale, FL
    Posts
    4,328
    +1
    12
    I'll tell you what the problem is. YOUR PROP.

    Put your stock prop back in, go out, make a pass, and then tell me what your speed was. I bet you're a lot happier.

  10. #10
    lets race.... mikeFZR's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    MA
    Posts
    4,134
    +1
    205
    Quote Originally Posted by skewman View Post
    rpms are 7500, got a tach on order
    Your rpms are 7500 and you have an r2 reflash?? Isn't the rev limit on the r2 something like 8400 rpm

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. What am I doing wrong, top end on gp1200r seems... Slow
    By xxkinetikxx in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 6
    Last Post: 09-23-2013, 10:23 PM
  2. 1200 Pro. OMG what am I doing!
    By bowsniper in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 313
    Last Post: 06-24-2012, 01:16 PM
  3. What am i doing wrong or do i need??
    By 97modman in forum Yamaha PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 6
    Last Post: 09-18-2011, 07:54 AM
  4. what'd I do wrong
    By spellcast1 in forum Yamaha Open Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 04-21-2010, 07:14 PM
  5. HELP! What did I do WRONG
    By problown89gt in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 6
    Last Post: 07-01-2009, 09:56 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •