Results 1 to 5 of 5
  1. #1

    Join Date
    Jul 2005
    Location
    So. Cal.
    Posts
    131

    Lost RPM, where did it go???

    Hey Everyone,
    just got my RXT back from being serviced, took it out for a little ride and founds out I lost about 300 rpm. It has the stage one set-up and I saw 8100 rpm to 8150 rpm, now it will only rev to 7800 rpm. I had the SC clutch replaced at 10hrs and now it has about 53 hours. Is it possible that that the supercharger is ready to fail again or is there a problem elsewhere.

    Thanks,
    Dave


  2. #2
    Matthew K ReDevilRXP's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Lemont, IL
    Posts
    2,477
    Its Very possible sounds like its slipping, rpms are still a little high for the washers to be gone did you replace the sc clutch with ceramics or metal washers? If there ceramics your probably gona want to get those out of there quikly.

  3. #3

    Join Date
    Jul 2005
    Location
    So. Cal.
    Posts
    131
    The dealer that did the repair mentioned that the SC kit was the updated version.

  4. #4
    Matthew K ReDevilRXP's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Lemont, IL
    Posts
    2,477
    Quote Originally Posted by DandSPro View Post
    The dealer that did the repair mentioned that the SC kit was the updated version.
    That means there still ceramics but it might not the the sc theres a lot of other factors that could be causing the Rpm lose im not a expert here im sure one will chime in but its very possible that its the sc. the ceramic sc washers can give out at any time even iff brand new theres been stories out there that the cermics gave out before 10 hours

  5. #5
    oklagp1200r's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Newcastle, Oklahoma
    Posts
    2,888
    +1
    499
    Check your oil level!
    Go ride and get it warm then check it sounds like maybe over filled the oil!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Lost 1000 rpm. where did they go
    By chado2448 in forum Yamaha PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 10
    Last Post: 08-20-2012, 07:51 AM
  2. Catalytic Converter-where did it go?
    By yamaha_2000r6 in forum Yamaha Open Discussion
    Replies: 6
    Last Post: 10-10-2010, 01:32 PM
  3. Broken powervalve - where did it go?
    By JKR1300 in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 4
    Last Post: 08-29-2010, 07:13 PM
  4. Where'd it go?
    By IowanGPR in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 1
    Last Post: 06-04-2007, 08:41 PM
  5. Where did this go?
    By rxpblast in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 04-15-2006, 12:19 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •