Results 1 to 10 of 10

Thread: 94 XP help!!!!

  1. #1
    Banned User
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Reading PA
    Posts
    1,670

    94 XP help!!!!

    Hey guys so I bought a 94 XP super super clean for 200 bucks that hasnt been used in over 2 years, it was winterized but sat outside uncovered so after the 2 hour pressure wash session and cleaning it got, this thing looks great, the battery was dead so I put my booster pack on it and it fired up within a few minutes, I took it to the lake yesterday to test it out and started it up on the trailer with the Booster and let it run a little before going out for a little ride, everything was fine, got about half a mile from the dock and it just died, no funny noises, just shut off. Now the battery is 2 years old and was dead, but when i put the booster on it after the tow back it wouldnt do anything no lights, no nothing. Where do i start looking on these old things, i am not very into the old stuff but for 200 bucks i couldnt say NO.


  2. #2
    flyin' the friendly skies airbornexp's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Mahomet, Il. USA
    Posts
    6,004
    +1
    163
    hrmm...I'd start in the front gray box. all your fuses are up there. Thats where I would start. if you dont find anything post up

  3. #3
    Banned User
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Reading PA
    Posts
    1,670
    yeah i am gonna tear into it tomorrow.

  4. #4
    Banned User
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Reading PA
    Posts
    1,670
    Ok guys so I pulled out the Grey Box and everything in it looks like it is brand new, I cant believe how clean and rust free it is in there! The 5amp fuse towards the front of the box same side as the 15amp fuse was blown, not sure what it goes to, I replaced the fuse and still have nothing, where do i go next??????

    thanks,
    jon

  5. #5
    Banned User
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Reading PA
    Posts
    1,670
    ok seems that the 5amp fuse keeps blowing so now i am really stumped cause i have no clue what that fuse is for and i went threw the wiring and see nothing shorted out.

  6. #6
    flyin' the friendly skies airbornexp's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Mahomet, Il. USA
    Posts
    6,004
    +1
    163
    I think that the 5A is for the fuses as the 7.5 is for the VTS and the 15A is for the MPEM. unplug your gauges and see what happens when you put a new fuse in

  7. #7
    Banned User
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Reading PA
    Posts
    1,670
    ok i will try but there is only a Tach and a Oil gauge on this ski the VTS has no gauge. When the ski was running the VTS didnt work but u could hear a Clicking sound when u pressed the button, also if u tried to use the VTS while the ski was running it would die if i didnt have the jumper pack on the battery.

  8. #8
    flyin' the friendly skies airbornexp's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Mahomet, Il. USA
    Posts
    6,004
    +1
    163
    sounds like a grounding issue. have you replaced your main ground yet?

  9. #9
    Banned User
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Reading PA
    Posts
    1,670
    if it was a ground then it wouldnt matter if it had a jumper pack on it or not cause i was using the battery for the pack to connect to, i did the easy test where u hook up a second ground and still nothing.

  10. #10
    flyin' the friendly skies airbornexp's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Mahomet, Il. USA
    Posts
    6,004
    +1
    163
    have you tried to run it without the gauges? and is the battery new? as you may know these ol two strokes need 12.5V or its not gonna run.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 5
    Last Post: 02-17-2016, 09:28 PM
  2. 94 xp starts when I connect battery, help
    By Mason87 in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 07-12-2015, 12:45 AM
  3. 94 xp carb help
    By cruisertom in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 1
    Last Post: 07-17-2011, 10:16 PM
  4. Carb setup on 94 xp, need help please.
    By nathan634 in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 0
    Last Post: 03-27-2011, 03:40 PM
  5. Just picked up a 94 XP for real cheap need help!
    By JonnyRXT in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 10
    Last Post: 03-28-2009, 06:33 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •