Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 15

Thread: 1996 sl900

  1. #1

    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Mt carroll, IL
    Posts
    91

    1996 sl900

    im getting no spark and the mfd only displays time im pre sure this is because the reset button on the electrical box is stuck down. Is that whats causeing this and can you replace just that switch?


  2. #2
    Click avatar for tech links/info, donation request K447's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    near Toronto, Canada
    Posts
    36,599
    +1
    1,276
    The Reset Button is actually a circuit breaker.

    It is supposed to be in the down position, It pops up and cuts power to the electrical system only when an electrical short occurs.

  3. #3

    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Mt carroll, IL
    Posts
    91
    ooo lol i feel like an idiot must not be gettin spark cuz the battery is low.

  4. #4
    ph2ocraft's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Campbell, Ca.
    Posts
    14,100
    +1
    105
    At least 10.6 tested at the battery while cranking.

  5. #5

    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Mt carroll, IL
    Posts
    91
    dont have a tester but even with the charger on no spark.

  6. #6
    Click avatar for tech links/info, donation request K447's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    near Toronto, Canada
    Posts
    36,599
    +1
    1,276
    Quote Originally Posted by hartman View Post
    dont have a tester but even with the charger on no spark.
    Buy a digital multi-meter. Very useful for all kinds of electrical work, not just on PWC.

    If you even suspect the battery is weak, buy a new battery. Polaris PWC require a really strong battery.

    Factory sealed AGM type battery is my recommendation. Strong, reliable, lasts for years.

  7. #7

    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Mt carroll, IL
    Posts
    91
    well it ran fine just kinda low volts and then i pulled apart the electrical box to check the wires for fuel gauge because it wasnt working and put it back together now no spark and this battery is just new this year. So i must have bumped something inside or something.

  8. #8
    Click avatar for tech links/info, donation request K447's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    near Toronto, Canada
    Posts
    36,599
    +1
    1,276
    If the voltage at the battery is not over 10.6 volts while cranking, then you will not have spark.

  9. #9

    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Mt carroll, IL
    Posts
    91
    well i can get one tomorrow but i think with the battery charger would be enough and on 2 amp charge it doesnt even say the battery is dead or needs a charge

  10. #10
    Click avatar for tech links/info, donation request K447's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    near Toronto, Canada
    Posts
    36,599
    +1
    1,276
    Quote Originally Posted by hartman View Post
    well i can get one tomorrow but i think with the battery charger would be enough and on 2 amp charge it doesnt even say the battery is dead or needs a charge
    If the battery is weakened or aged internally, then no amount of charging will help.

    The only result that matters is how much voltage the battery can deliver while cranking the engine. That is the important thing for starting the engine.

    All other battery testing and battery charging don't matter if the cranking voltage is still too low.

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 1996 SL900 Boysen reed install
    By Keytar in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 09-01-2008, 07:19 AM
  2. FS- 1996 SL900 85Hrs
    By rcngmoto in forum Polaris Classifieds
    Replies: 2
    Last Post: 06-30-2008, 09:28 PM
  3. Thinking about a 1996 SL900
    By mccutch12001 in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 06-13-2008, 09:34 PM
  4. 1996 SL900 - extended pump? Caveats?
    By K447 in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 13
    Last Post: 09-14-2007, 11:49 AM
  5. RPM for 1996 SL900 Triple
    By Alberta Boy in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 8
    Last Post: 08-14-2007, 02:36 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •