Results 1 to 4 of 4
  1. #1

    No power under throttle 1200r

    I have 2000 gp 1200r since new, about 100 hrs. Broke it out of storage changed plugs filled with gas and oil and it fired right up as always. When I got it in the water no power, starts and runs fine just idles like normal but under throttle it just wont get up and go. I pulled it out started the ski out of the water and it twisted right up to 7000rpm. I put it back in the water and same result, it wont even get up on plane. Any thoughts????


  2. #2
    Moderator OsideBill's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    United States
    Posts
    11,875
    +1
    30
    Check The exhaust power valves sounds like they are not closing, which will cause a loss of bottom end power.

  3. #3
    Quote Originally Posted by hillball99 View Post
    I have 2000 gp 1200r since new, about 100 hrs. Broke it out of storage changed plugs filled with gas and oil and it fired right up as always. When I got it in the water no power, starts and runs fine just idles like normal but under throttle it just wont get up and go. I pulled it out started the ski out of the water and it twisted right up to 7000rpm. I put it back in the water and same result, it wont even get up on plane. Any thoughts????
    if it was sitting, might wanna clean the carbs

  4. #4

    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Kansas
    Posts
    89
    +1
    1
    did u have any luck with your issue?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Need help with gp 1200r...Runs fine at idle then no power when trying to geddy up--go
    By dontknowcrap in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 8
    Last Post: 08-01-2016, 11:51 AM
  2. 2006 stx 15f has no power under load
    By Darks8 in forum Kawasaki PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 3
    Last Post: 07-16-2014, 12:37 AM
  3. no power 1200r/2003
    By b&v in forum Yamaha Open Discussion
    Replies: 8
    Last Post: 08-09-2010, 06:35 PM
  4. 97 1050SL- No Power Past 1/2 Throttle
    By SkiVT in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 09-18-2009, 03:01 PM
  5. No power at low throttle
    By utahnewbie in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 06-03-2007, 12:09 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •