Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    98gsxl951's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    On my ski, on the CT river
    Posts
    879
    +1
    3

    replaced wgs on 05 f12x still goes into limp mode at wot but not all the time..wtf!

    so replaced the WGS with a new one, so we went out, still seems like its bogging out of the whole and not 100% but form whati understand it might be the turbo lag? all i know is that my 12f takes it out of the whole like a champ abut eventually the f12x passes me and if i stay on WOT to long it goes into F1. .... i thought selling both my seadoos and getting a honda for 4500 would get me a problem free ski but i guess not... if i stay off WOT then i can ride the ski fine, sometimes after riding around i can get on it and it wont throw the F1 , sometimes it jsut constantly goes on after a few seconds of being WOT...

    any ideas guys?


  2. #2
    98gsxl951's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    On my ski, on the CT river
    Posts
    879
    +1
    3
    can some one tell me how to pull the codes?

  3. #3
    JRINJAX's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Jax, Florida
    Posts
    872
    +1
    1
    Sounds like your waste gate on your turbo is frozen shut. It should move about a 1/4" if you put 15 PSI of air on it.

  4. #4
    98gsxl951's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    On my ski, on the CT river
    Posts
    879
    +1
    3
    i have a compressor at home i will try blowing into the line . the actuator looks immaculate though no rust on shaft or it self

  5. #5

    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Delray beach FL
    Posts
    6
    get a hold of the guys at h20xteme. I had the same problem and they replaced my wastegate and my ski has been running perfect for the last 10 hrs. Im sure yours froze up just like mine

  6. #6
    JRINJAX's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Jax, Florida
    Posts
    872
    +1
    1
    First you need to read the FI code to find out what is putting it into alarm. PWCTODAY has a Sticky at the top of the Honda Forum with how to pull/read the codes. The Honda is very reliable if you know how to maintain it.

  7. #7

    Join Date
    Sep 2011
    Location
    Jacksonville, FL
    Posts
    7
    You can manually operate the waste gate by gently pushing the waste gate open. It should open and close smoothly. Brace a rod a gently pry the valve open. If it doesn t move dont force but tap lightly with a small hammer. Solid sound plink means valve is stuck. Energy absorbing kinda dud means you broke it lose and it should now be able to pry back and forth. If you brace a rod against a bolt you can use another screwdriver or chisel to gentle open the valfve against the spring pressure,

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Help, 2008 rxpx oil light coming on ang going into limp mode
    By Turboted in forum 4-Tec Performance
    Replies: 19
    Last Post: 09-17-2013, 11:45 PM
  2. 1995 polaris 750 slt goes into limp mode
    By natehodge in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 6
    Last Post: 08-10-2011, 02:27 AM
  3. 03 GTX Sc goes into limp home mode
    By porschemaniac in forum 4-Tec Performance
    Replies: 1
    Last Post: 06-21-2009, 10:27 PM
  4. slt 700 goes into limp mode
    By electricgeoff in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 6
    Last Post: 07-31-2007, 10:39 AM
  5. MFD stays on ALL the time
    By anrkii in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 4
    Last Post: 05-29-2007, 10:24 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •