Results 1 to 7 of 7
  1. #1

    Angry 98 XPL DESS Problem

    So, here it is. Bought it last year and needed a MPEM. Got it and had other problems. No beep what so ever with new key. New starter relay and something else the dealer sold me and then it beeped. Got it programmed and was great till last week. Trim was only working up so began troubleshooting. Control box was bad but by accident, I shorted the wires for the VTS motor and popped it's fuse. Now I get no beeps again. WTF?????


  2. #2
    Work Harder, Millions on Wellfare Depend On Us! ultramaxracing05's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Beaumont, Texas
    Posts
    2,999
    +1
    123
    there is a fuse on the electrical box located on the front, where the ignition coils are located, check it

  3. #3
    There's also two fuses in the rear electrical box, next to the battery. just be careful with the seal when your closing it back up

  4. #4
    Work Harder, Millions on Wellfare Depend On Us! ultramaxracing05's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Beaumont, Texas
    Posts
    2,999
    +1
    123
    I forgot this a 98 single coil so the electrical box I;m talking about is not the same but still there should be a 15amp fuse

  5. #5
    Hope it's just a fues... the VTS is know to kill the MPEM in some cases.

  6. #6
    Work Harder, Millions on Wellfare Depend On Us! ultramaxracing05's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Beaumont, Texas
    Posts
    2,999
    +1
    123
    Quote Originally Posted by Dr Honda View Post
    Hope it's just a fues... the VTS is know to kill the MPEM in some cases.
    +1

    but sometimes the fuse on the electrical box near the ignition col will protect it

  7. #7

    Talking

    So here is the problem. Traced it down to a bad connection at the MPEM plug 2 terminal 15. How that happened at the same time is beyond me. Happily, the MPEM is good. Sometimes it is good to have 2 of the same ski.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Girlfriend bought a 98 xpl with a couple small problems
    By Billy98xp in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 2
    Last Post: 08-02-2010, 06:09 PM
  2. WTB 98 XPL MPEM with Working DESS
    By ruinplay in forum Sea Doo Classifieds
    Replies: 0
    Last Post: 05-05-2008, 10:59 AM
  3. ???best grate and rideplate for a 98 XPL???
    By rapidacceleration in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 13
    Last Post: 05-06-2007, 06:27 PM
  4. WPS Finger Throttle on a 98 XPL??
    By nubmturk in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 3
    Last Post: 04-27-2007, 11:33 AM
  5. DESS problem
    By 1stskiguy in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 03-25-2007, 06:00 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •