Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Phil's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Location
    Smith Mountain Lake, VA
    Posts
    1,428
    +1
    23

    Just cut out while wide open!

    My engine just shut off while I was at WOT... and no, the key did not pop out and was in securely. It was about 102F out today and I was running at WOT for about 2 minutes and then all of a sudden then engine just stops. It felt like I put a piston through the block. If the buzzer went off I sure didn't hear it. I pulled off the rear seat and checked for water, but no leaks. I waited afew minutes and restarted. No problem, everything ran fine from that point on. Later, we went back to the dock and ran a hose through the open loop system and there were no clogs. The hose coming from the intercooler to the supercharger was quite hot, but I would expect this on a 102F day.

    Did this ever happen to anyone?


  2. #2
    R88ory RXP's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Kent, England
    Posts
    2,737
    +1
    46
    Quote Originally Posted by Phil View Post
    My engine just shut off while I was at WOT... and no, the key did not pop out and was in securely. It was about 102F out today and I was running at WOT for about 2 minutes and then all of a sudden then engine just stops. It felt like I put a piston through the block. If the buzzer went off I sure didn't hear it. I pulled off the rear seat and checked for water, but no leaks. I waited afew minutes and restarted. No problem, everything ran fine from that point on. Later, we went back to the dock and ran a hose through the open loop system and there were no clogs. The hose coming from the intercooler to the supercharger was quite hot, but I would expect this on a 102F day.

    Did this ever happen to anyone?
    If it re-started ok I wouldnt worry to much maybe you got some air in the fuel system of something.

    R88

  3. #3
    PETRUS's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Gulf of Thailand
    Posts
    362
    Happened to me once, engine went into "limp mode" when doing WOT on a river,
    not a pleasant experience as i was left without any control just ahead of a sharp bend
    Turned out that my oil was so contaminated with fuel and becoming so thin after installing a RRFPR, that sensor couldnt pick it up anymore despite level rising on the stick...and it cut the engine for a few secs with a single loud beep, no fault code.
    I change my oil every 15-20h since and it never happened again

  4. #4
    Phil's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Location
    Smith Mountain Lake, VA
    Posts
    1,428
    +1
    23
    Great advice Petrius, thanks. I will check my oil for GIO this morning. I have just switched to AMSOIL. I do change my oil every 10h.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 2002 Honda Aquatrax runs but cuts out with throttle opened up
    By johndav17 in forum Honda Open Discussion
    Replies: 8
    Last Post: 11-02-2012, 03:03 PM
  2. gp1200r cut out while riding!!
    By 94 raider in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 1
    Last Post: 05-28-2012, 11:32 PM
  3. 01 GP1200r- Feels like one cylinder cuts out while cruising. Stop and restart to fix.
    By wishihad in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 5
    Last Post: 04-20-2011, 04:20 PM
  4. Replies: 5
    Last Post: 08-22-2010, 09:27 AM
  5. Just cuts out! After hull swap. Please any help is good!
    By mongaupt in forum Kawasaki How To & FAQs
    Replies: 1
    Last Post: 07-17-2010, 10:42 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •