Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    sourpower RXT's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Victorville, Ca.
    Posts
    295
    +1
    7

    trouble shooting ? help

    Im currently trouble shooting what I thought was a batterry / charging problem.
    problems started off as the ski shutting down on me (no codes) like the key was pulled off. I would have to wiggle the dess key a few times to get a display & it started. Ran good & symptom persisted till the key was no longer recognized. I thought that since this was the original battery, that it was eventially going bad ( i charge them during the winter)
    So i bought a new battery at the NAPA auto ( I was on vacation ) which they said was ready to run. Installed new battery...dess key on normal beeps & display. I though all was good, went for a ride about 10 min ...ski shutdown...reapplied dess key..no beeps or display. After wiggling & playing with the dess key I finally got it to start rode back to the launch ramp. By this time the dess key cannot be recognized & battery is dead.
    Im home now & had the battery charged over night @ 2amps trickle charge. put battery in the ski & get a volt meter reading of 13.3 vdc ....turn on ski and get 14.1vdc (which im assuming the battery is getting a charge) I rev to 5000+ and get 14.1vdc.
    With these readings Im assuming the rectifier is fine.....all fuses look good including both 30amps. Could this have been just a weak battery issue ? I know they said the new battery was ready to run...but I didnt charge over night.
    Or could this be a bad dess post....just for the record, I thought it was a bad dess key but the same symptoms happened with the learning key which is practically brand new.

    Your thoughts please before I spend on parts.

    *also where are the engine grounds onmy RXT located?

    Thanks everyone


  2. #2
    sourpower RXT's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Victorville, Ca.
    Posts
    295
    +1
    7
    bump

  3. #3
    Huh? Dyoung's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Pt. Neches , Texas
    Posts
    1,021
    +1
    25
    Quote Originally Posted by sourpower RXT View Post
    bump
    my vote is a bad dess post...

  4. #4
    Eric Ocman's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Cataula, Georgia, United States
    Posts
    4,700
    +1
    77
    Quote Originally Posted by Dyoung View Post
    my vote is a bad dess post...
    +1 Unfortunate trip to the dealershit.

  5. #5
    sourpower RXT's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Victorville, Ca.
    Posts
    295
    +1
    7
    Thanks 4 the replies.......I just went out to put the key on the post & guess what??....no display or beeps even after trying to wiggled it around...check voltage on the battery still reading 13.1vdc. The post seems to be toast . Anyways, Is the post fairly easy to replace & require any "special tools"?? Also does the key need to be reprogrammed or just replace the post & I'm good to go?
    Thanks for you replies

    Respectfully

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Trouble shooting oil pump help please!!!
    By r6ridah in forum Polaris PWC Performance
    Replies: 5
    Last Post: 08-02-2015, 03:42 AM
  2. Help trouble shoot my 08 gp1300r
    By 0rdcbra1 in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 3
    Last Post: 03-20-2012, 11:12 AM
  3. Need help trouble shooting
    By hensleybk in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 07-11-2010, 04:53 PM
  4. Trouble shooting the fuel sender
    By 97GPSLEEPER in forum Yamaha Old School Skis
    Replies: 10
    Last Post: 04-16-2007, 07:23 AM
  5. Trouble Shooting & Technical Books
    By LAB69 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 2
    Last Post: 02-01-2007, 05:05 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •