Results 1 to 6 of 6

Thread: Code p0339

  1. #1
    Banned User
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Reading PA
    Posts
    1,670

    Code p0339

    Hey guys yesterday was out riding hard, when i left off the throttle ski started to miss a little and soon as i gave it gas would run fine, I stopped and checked to see if maybe a plug wire was loose or something and everything was fine, started back up and ran fine for 20 mins, then it gave me CHK ENG and Code P0339, now the ski wont start at all. Anyone have any idea where to look, the code comes back as a cam sensor or ecm communications problem.


  2. #2
    Work Harder, Millions on Wellfare Depend On Us! ultramaxracing05's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Beaumont, Texas
    Posts
    2,999
    +1
    123
    hey bro dont panic, do the basics.
    are you getting spark on all 3 plugs? are the injectors all spraying?
    maybe while riding hard something must have come disconnected.
    good luck to you, I hope its something simple.

  3. #3
    2006 Turbo RXP boBO's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    STATE OF KUWAIT
    Posts
    1,034
    What model was this code from??


    Crank signal fault not plausible with cam signal

    Possible cause:
    Damaged sensor, damaged circuit wires, damaged connector, damaged ECM pins or damaged tooth wheel.Service action:
    For the CPS, check for 190 to 290 ohms between terminals A-5 and A-19 of ECM connector.
    For the CAPS, check for 12 volts on sensor connector pin 3.
    Check continuity for circuits A-20, A-34 and terminal 4 on engine connector.

  4. #4
    Banned User
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Reading PA
    Posts
    1,670
    2007 RXT, i checked all the wires and everything was tight, i am gonna check for spark and fuel today, hoping its just a senor or something, i am also gonna pull the cover and check the timing chain.

  5. #5
    2006 Turbo RXP boBO's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    STATE OF KUWAIT
    Posts
    1,034
    Check the comp on the 3 pistons

  6. #6
    Banned User
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Reading PA
    Posts
    1,670
    Found it the cam sensor wire was melted to the bottom of the Jpipe at the mani.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Tip: Trouble codes for 4 Tec's
    By Green Hulk in forum Sea Doo How To & FAQs
    Replies: 73
    Last Post: 06-02-2017, 07:34 PM
  2. Help with P0339 Cam Shaft Code RXPX not starting w/o Starting Fluid
    By fortawesomeiii in forum 4-Tec Performance
    Replies: 10
    Last Post: 09-02-2010, 04:38 PM
  3. Code P0339 won't start, no spark 2005 RXT 4tec super charged
    By carms_us in forum 4-Tec Performance
    Replies: 0
    Last Post: 06-27-2010, 08:36 AM
  4. 2004 RXP Paint Codes
    By Thomas in forum Sea Doo How To & FAQs
    Replies: 5
    Last Post: 07-23-2007, 12:14 AM
  5. Getting codes P0261, P0264, and P0267
    By Jrsrxp in forum 4-Tec Performance
    Replies: 1
    Last Post: 06-27-2005, 02:19 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •