Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    BlackHawk's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    AL
    Posts
    959
    +1
    2

    Question xp 99/98 951 one cylinder not working

    98 xp with a 99 951 engine in it.

    Works good out of the water, once in water back cylinder (PTO) not firing....it has spar, and it looks like it has fuel (when I pulled the plug it looks wet). The compression on the engine is 120ps in both. Initially when I start the sky out of the water PTO side cylinder will not fire until its revved up. Second set of plugs and same issue. Any ideas on what it might be, or where to go next?


  2. #2
    This is how I run a jetski shop in the desert nmpeter's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Elephant Butte New Mexico
    Posts
    6,528
    +1
    1,274
    have you had a look at the reeds?..sounds like an unhappy one.

  3. #3
    BlackHawk's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    AL
    Posts
    959
    +1
    2
    You think it might be stuck?

  4. #4
    Mtuned's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Orlando FL
    Posts
    724
    sounds exactly like a stuck pop off, or WAY to much fuel on that cylinder.

  5. #5
    BlackHawk's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    AL
    Posts
    959
    +1
    2
    I'll check it today

  6. #6
    Mtuned's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Orlando FL
    Posts
    724
    I had the same exact issue before!

  7. #7
    badjoka's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Fairfield, CT
    Posts
    1,387
    +1
    122
    Quote Originally Posted by Mtuned View Post
    I had the same exact issue before!
    and the cure is?? or you going to keep it a secret ???? lol

  8. #8
    Mtuned's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Orlando FL
    Posts
    724
    Quote Originally Posted by badjoka View Post
    and the cure is?? or you going to keep it a secret ???? lol

    Look two posts above that one! hehe!

  9. #9
    SURFnTURF's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Australia
    Posts
    878
    +1
    11
    Your pto coil. lead or cap has failed that's if like you say it isn't firing. And this is a 99 engine in a 98 correct?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 98 GP800 rear cylinder not firing
    By gaviski in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 5
    Last Post: 04-03-2013, 05:32 PM
  2. 1998 sltx one cylinder not. Getting fuel help!!
    By smoked134134 in forum Polaris How To & FAQs
    Replies: 2
    Last Post: 03-14-2012, 11:07 AM
  3. 98 spx fuel gauge not working
    By gary in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 5
    Last Post: 07-13-2008, 07:11 PM
  4. Speedo not working on 2001 XP
    By ingin69 in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 2
    Last Post: 01-06-2008, 01:30 PM
  5. I have a 99 slh 700 the mfd is not working properly
    By gvnitup in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 07-03-2007, 08:07 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •