Results 1 to 6 of 6
  1. #1

    Join Date
    May 2010
    Location
    Savannah, GA
    Posts
    157
    +1
    1

    96 GSX Rave issue

    My rave values keep sticking. New motor and RAVEs. Runs great for 7-8 hrs then it will just drop to 3K rpms will not go above that till I kill engine then restart it will go good for only 1 min then down rpm once more. It I pull them a part and clean them put back togather I am good for another 7-8 hrs. Why is this?


  2. #2
    Tool Bag water worx's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Sunny Fla
    Posts
    1,925
    +1
    66
    Crappy oil ???

  3. #3

    Join Date
    May 2010
    Location
    Savannah, GA
    Posts
    157
    +1
    1
    I was using the Quicksilver oil for low ash api tc motors like this one. But since then I have change to interceptor oil from Amsoil but have yet to get out on the water with the new oil since it will not run over 3k. Yes I did removed most if not all old oil out of the ski before I changed over. I am going to pull the rave out this afternoon and inspect and clean them.

  4. #4
    "Tearing it up on the water" seadoobutch787's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Michigan
    Posts
    533
    Did you take a rag and some cleaner and clean the slots in the cylinders? You need to clean the slots also. I would invest in updated slotted raves. Also did you put a zip tie on the bottom of the bellow. On the top spring you can unscrew the ends and i usually cut about 1/8 off the female end and then screw them back together.

  5. #5

    Join Date
    May 2010
    Location
    Savannah, GA
    Posts
    157
    +1
    1
    They are the updated ones and there are two spring like things one big for the top and a small one on the bottom that holds the rubber and can on once you scew the cap into place. Ran it this weekend with the new oil but only go 2 hrs on it this sunday. so not sure if new oil fixed the issue or not. I am going ot take mine back a part and take pictures. so I think something is not lineing up right.

  6. #6

    Join Date
    May 2010
    Location
    Savannah, GA
    Posts
    157
    +1
    1
    Please see attached pictures of the rave's. Do they look correct?




Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 96 gsx electric issues
    By Tyler1192 in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 4
    Last Post: 05-19-2014, 08:29 AM
  2. 96 GSX Oil issue
    By barondurden in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 1
    Last Post: 10-13-2010, 04:26 PM
  3. 96 gsx starting issues?
    By guitar jeff in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 4
    Last Post: 05-06-2010, 10:57 AM
  4. 96 GSX Issues
    By pre64 in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 6
    Last Post: 08-04-2008, 07:19 PM
  5. 96 GSX Issues
    By pre64 in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 5
    Last Post: 07-14-2008, 09:24 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •