Page 1 of 5 1 2 3 ... LastLast
Results 1 to 10 of 46
  1. #1
    I want to ride
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Bulgaria / Sofia
    Posts
    56
    +1
    1

    Exclamation My rebuilt engine does not start

    Some time ago I had very heavy damage: http://www.greenhulk.net/forums/show...MAGE&highlight=
    Past time, new parts, lots of money - a fact rebuilt engine
    Му jetski is RXP 2006 !
    But now I have another problem:
    The engine does not start. Makes a half turn and nothing. I changed a new starter and still nothing.When you get sparks, the engine is running perfectly. But you get them back into the engine does the same Makes a half turn and nothing.

    1. I feel that the engine rotates back!? Is it possible I'm wrong thing to the installation?
    2.In what direction must rotate the engine? If viewed from the back @
    3.Any other suggestions?


  2. #2
    I want to ride
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Bulgaria / Sofia
    Posts
    56
    +1
    1
    Anybody ?

  3. #3
    Antiguan FZR's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Antigua Caribbean
    Posts
    1,107
    +1
    3
    Was the rebuilder a qualified Sea Doo mechanic? If yes call him, if no, find one!

    Did it run for any period of time after it was reassembled? Normally an engine will self-distruct within a the first hour of a bad rebuild.

    Seriously, if you recently rebuilt your engine and your engine is not starting there may be many reasons.

  4. #4
    I want to ride
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Bulgaria / Sofia
    Posts
    56
    +1
    1
    Here is some video:
    1. Fully assembled motor >>
    2. With spark ! >>
    3. Without spark ! >

    This is my last video:
    It is not that long beep sounds

  5. #5
    dnielsen's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Shreveport, Louisiana
    Posts
    2,018
    +1
    94
    Timing may be off, check the position on the timing chain to ensure accuracy.

  6. #6
    I want to ride
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Bulgaria / Sofia
    Posts
    56
    +1
    1
    Position on the timing chain is like a manual ! Those two hash marks need to be parallel with the top of the head..

  7. #7
    BAMF1500's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Belleview FL
    Posts
    86
    i know it sounds kind of stupid but check all the connections between the starter and battery all the big higher amperage wires, a motor turns alot easier with the plugs out. So it needs to draw alot more amps with the plugs in to turn because of compression, if you have any loose connections or corrosion on terminals the amps just wont be there when you try and start and that is assuming its in propper time.

  8. #8
    ROTAX RACING performance
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    sweden
    Posts
    1,462
    +1
    17
    you just need a new battery, if the engine does not turn over with full compression, the starter does not get full el power

  9. #9

    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Florida
    Posts
    526
    sounds like low battery need make sure timed right.

  10. #10
    I want to ride
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Bulgaria / Sofia
    Posts
    56
    +1
    1
    Friends and not from the battery! Because I put a car battery with 44 amps .. new ..

Page 1 of 5 1 2 3 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Engine does not start please help
    By brianrph99 in forum Yamaha PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 10
    Last Post: 06-09-2015, 02:47 PM
  2. Rebuilt Engine...ski does not start now!!
    By krouchchocolate in forum 4-Tec Performance
    Replies: 59
    Last Post: 05-05-2014, 05:22 AM
  3. No spark from spark plugs the engine will not start?
    By Discokaj in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 0
    Last Post: 07-29-2010, 03:08 PM
  4. gti LE 110hp Does not start HELP
    By alan7821 in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 0
    Last Post: 08-11-2009, 05:17 PM
  5. Engine Will not Start (please help)
    By Hugofromlp in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 13
    Last Post: 08-27-2008, 08:49 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •