Results 1 to 7 of 7

Thread: poping fuses

  1. #1
    WBoulton's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    doylestown PA, sea isle city, nj
    Posts
    569
    +1
    1

    poping fuses

    went out for a ride friday and rode around the ocean jumping waves for a few hours. I noticed I was low on fuel so I came around into the bay for gas. I stop at the gas station which was closed, so I jump back on the ski and nothing happens when I plug the lanyard in. no chirps, no lights, nothing. its like the battery was unhooked. pulled the ski outta the water. Next morning I check the fuses and the 15amp fuse in the black box was blown. I put a new one in, ski fires up and runs fine on the hose. put it back in the water and go back out jumping waves again. start cruising back home about half throttle and ski start runnning like crap, seems like its miss firing. ski dies about 30 seconds later. stop and check, the fuse is blown again. put another fuse in it and blows right back out again. checked and cleaned all connection still does the same thing. anyone every run into this?


  2. #2
    flyin' the friendly skies airbornexp's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Mahomet, Il. USA
    Posts
    6,004
    +1
    163
    you have a short some where. unplug your gauges and trim and see if it happens again. Its either that or your ground wire is crap and needs replaced. check all connections EVERYWHERE. you may also want to look at the plug at the front of the MAG housing. if its loose you may have to open up the cover and inspect for arcing

  3. #3
    WBoulton's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    doylestown PA, sea isle city, nj
    Posts
    569
    +1
    1
    I unpluged the vts, and that didnt make a difference, the mag plug is good, I checked it. I'll try the gauges but I'm outta fuses for now.

  4. #4
    RumRunnerRon's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Portland, Oregon
    Posts
    462
    Find an automatic circuit breaker of the same rating. You will hear it click when it shorts out and it will cool off and try to reset itself. Allows you to keep checking things with out replacing fuses all the time.

  5. #5

    Join Date
    Jan 2009
    Location
    FRANKLINVILLE NJ
    Posts
    6
    I have a 99xpl and mine did the same thing it ended up being a broken tooth on my gear between the starter and flywheel, whatever they call that gear it kicks out to the flywheel from the starter and turns the motor over well what happened to me was the chipped tooth every now and then would shimmy between the stator pick-up and flywheel and cause an instant short. I hope this helps you. I would definetly check this cause my ski always started fine! Had me stumped the whole summer...

  6. #6
    WBoulton's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    doylestown PA, sea isle city, nj
    Posts
    569
    +1
    1
    thats kinda what I was thinking happened. I'm gonna pull it apart today or tomorrow so we'll see what happened then. thanks for the input though.

  7. #7
    WBoulton's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    doylestown PA, sea isle city, nj
    Posts
    569
    +1
    1
    well found out what was wrong. took the stator apart today and it looks like all the bolts backed outta the fly wheel and the housing peice came loose and was hitting the stator and grounding out. sucks wish i would've just stopped riding it now. 3 of the bolts snapped the heads off and go ran threw the stator so everthing this is screwed.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 5 amp fuse keeps poping on 97 GTX in mpem when Rev up
    By Rich Short in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 8
    Last Post: 06-17-2016, 02:14 PM
  2. HELP! poping fuses again I'm leave for florida in a day
    By WBoulton in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 0
    Last Post: 07-20-2011, 01:45 PM
  3. 5 amp fuse keeps poping on 96xp mpem
    By Diggler in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 17
    Last Post: 04-24-2011, 02:00 PM
  4. Clicking noise at fuse box and ski wonts start at times.
    By excess in forum 4-Tec Performance
    Replies: 8
    Last Post: 01-08-2007, 09:45 PM
  5. Wiring into Fuse Box
    By RXP04 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 2
    Last Post: 04-23-2006, 12:23 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •