Results 1 to 5 of 5
  1. #1

    '96 SPX ..Dies at WOT

    Ski is a 1996 SPX 720 stock. Had this problem surfaceing/beginning when hit
    a Big Wave sideways and broke all four motor mounts & ski took in water thu
    Carbone ring. Fixed ring, mounts, & rebuilt carbs. Recent work was new fuel
    lines, clean swab tank, cleaned selector, in-line filter after carbs, new gas w/stabil, separator/filter cleaned, tuned pipe orifaces wired & air chucked. All
    wires cleaned & dielectrical greased, fuses too. Wanted to run ski with stabil to put up in storage, But only at WOT it will either 1. run out of gas? 2. Disarm
    the mpem? 3. Loseing the ground? I have not been into the Stator. The ski
    really rocks outta the hole and at mid-range, and acts like the Lanyard was pulled after attaining WOT. It easily restarts immediatly when start button is depressed. Pulling my ears! Oil tank at 3/4 full. Compression is 149-mag 150-pto. BR8ES plugs gapped at .020, mocka. 93 octane. Siezure or Electrical, Anyone had a similiar experience please tell me what cured yours! Oil filter was replaced 3 mo.
    ago. All cables & zerks greased. This issue is bewildering.

  2. #2
    flyin' the friendly skies airbornexp's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Mahomet, Il. USA
    Id start with the ground...replace the whole thing.

  3. #3
    Totaly gone over all ground (black) wires and the cables. Still dies at WOT.

  4. #4
    flyin' the friendly skies airbornexp's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Mahomet, Il. USA
    define gone over grouds...did you replace them or just check them? if it doesnt bog at WOT its got to be electrical. if its WOT and hesitates a bit then dies its fuel. It could be the rectifier going out.

  5. #5
    Found the problem. The oil filter had "Blubber" in it, the engine was oil lean seizeing. Thanks to all who pondered this problem! Yes, the oil turned to Blubber-rubber.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Fell off at WOT
    By TurboJimmy in forum High Performance Watercraft Safety
    Replies: 85
    Last Post: 07-13-2008, 07:11 PM
  2. xp bogging down at WOT
    By ugadawg131 in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 5
    Last Post: 07-11-2008, 10:47 PM
  3. sl750 not going WOT
    By svaby in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 15
    Last Post: 06-16-2008, 10:25 PM
  4. No Speed at WOT?
    By kepneriphone in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 17
    Last Post: 09-19-2007, 12:10 AM
  5. 99 SLTH dies at WOT
    By meansvt00 in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 10
    Last Post: 09-04-2007, 07:43 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts