Results 1 to 7 of 7
  1. #1

    2002 fx 140 check engine ligh

    hi, after engine starts, check engine light and beep,... how to pull the codes ? i don't have a diagnostics...help


  2. #2

    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Cayman Islands
    Posts
    424
    +1
    5
    Quote Originally Posted by andy95'slx780 View Post
    hi, after engine starts, check engine light and beep,... how to pull the codes ? i don't have a diagnostics...help
    Not sure about the FX140 but for the 160 you have to hold down the two buttons on the left side of the dash display at the same time for a few seconds right after the motor is shut off for the self diagnostics system to work.
    your dash has one button on each side so maybe try those two and see what happens. If a number comes up post it here and maybe some one who has a shop manual could tell you what the number represents.
    hope this helps.

  3. #3
    hold down the buttons, got a code 24, cam position sensor... the skii will still run fine... what could happened to the cam sensor?

  4. #4

    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Cayman Islands
    Posts
    424
    +1
    5
    Acording to the Sho shop manual you supposed to check the input and output voltage of the cam position sensor with a DC voltage tester.The SHO sensor shows the input voltage should be between 4.75-5.25 V so i guess the 140 might be the same or somewhere in that area but if the code is saying faulty then you should consider changing it.
    (In simple words)The Sensor lets you engine ecu know what position the cam is in for proper performance and running of the engine.
    Last edited by DP.; 11-16-2010 at 10:13 PM.

  5. #5
    ok thanks... i will check the volts... anybody here already fixed the problem? i think is common for a fx140 code 24

  6. #6
    I have a friend with the same problem on a fx140 but after changing the sensor a month later it does the same thing? Any ideas what could be causing it to malfunction again. Thanks...

  7. #7
    replaced the sensor, problem solved

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 2002 gtx 4tec Check Engine problem.
    By kabab in forum 4-Tec Performance
    Replies: 11
    Last Post: 04-28-2009, 03:30 AM
  2. NEEDED: Engine Parts for MSX 140
    By Koodat in forum Polaris Classifieds
    Replies: 5
    Last Post: 06-11-2008, 10:43 PM
  3. Check It Out I Bought a MSX 140
    By pirate33 in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 50
    Last Post: 05-18-2008, 11:13 AM
  4. 2002 Yamaha FX 140
    By boat582 in forum Yamaha Open Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 12-23-2007, 01:28 AM
  5. engine assembly fx160 fx 140 ho
    By spyder3000gtvr4 in forum Yamaha How To & FAQs
    Replies: 0
    Last Post: 07-17-2007, 09:08 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •