Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    coldspace's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Brisbane, Australia
    Posts
    438

    Launch control adjustments

    Hi Pete and motec gang,

    Been playing around with the launch control and have come across something interesting, can you please explain.

    On the throttle tables I was playing with for the last few weeks in the 100% section putting in at the bottom right at 0 sec times 100 then upto .2 second drop it to 80 then at .5 I would drop it to 70 then proceed back up to 90 then at the 1 sec mark back to 100. This has worked well and the ski has been hole shoting very well.
    I have done some other stuff to my ski and pitched down as I am looking for more hole shot for my surf riding.
    So I mucked around with launch control a few days ago and started the 80,90,100% actual throttle pos with 50% rising up the tables to 100% smoothly.
    Anyway I took the ski out today and thought it was running really slow for most of the day. Got home looked at my files and I never got past actual throtle pos of 50% with a rider pos of 100%.

    So the point is with the launch control do you have to start the table at the 0 sec mark with the same amount as the actual throttle pos then taper it down then back upto to ful throttle for the timer to work and if you start the table with a lower number then the timer doesn't start and thats where the throttle position will be held? (eg, 100% rider throttle pos, = 100% for 0 secs then go down to 80 then say back upto 100%)

    enough rambling, hope you know what I mean.

    Regards Matt.


  2. #2
    coldspace's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Brisbane, Australia
    Posts
    438
    Got it sorted out.

  3. #3
    MoTeC Pete's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Melbourne Australia
    Posts
    643
    +1
    28
    Quote Originally Posted by coldspace View Post
    Got it sorted out.
    Hi
    I assume you found the full throttle timer setting was more than 50%
    So what probably happened is the timer went off then throttle went down to 50% and under your setting (guessing here) this then stops the timer and the dbw table stays stuck due the full throttle timer stopping.
    So you had to adjust that down below 50% and it worked ??????????????

    Or am I on a wild goose chase


  4. #4

    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Brisbane, Australia
    Posts
    1,538
    +1
    3
    Come on Matt, if you fluff it up then you gotta fess up.

    Tell us the truth, the whole truth and nothing but the truth.

    Nothing wrong with been wrong.

    Be a man!!!!!

    No wild geese in this part of GH.

  5. #5
    coldspace's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Brisbane, Australia
    Posts
    438
    My fault Pete, I had a couple of figures wrong in my DBW tables which caused the throttle to stay at the lower limit, but thanks for the info I promise you I won't muck it up anymore

    Yeah,yeah gunna, you caught me out, nothing gets past you.

  6. #6

    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Brisbane, Australia
    Posts
    1,538
    +1
    3
    This is what he really did WRONG!!!!!!!

    Just ragging on yar.

    In fact this helped me to understand a lot more about this area of the Motec. So thanks Matt!!!! (I think??)
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	Matt Booboo.jpg 
Views:	171 
Size:	71.7 KB 
ID:	221984  

  7. #7

    Join Date
    Dec 2008
    Location
    United States
    Posts
    44
    +1
    1

    Wink Same thing

    Same thing its happening to me. This is the setting i did...

    What do i have to do Gunna? you never said....
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	motec 2.png 
Views:	68 
Size:	9.7 KB 
ID:	236437   Click image for larger version. 

Name:	motec 1.jpg 
Views:	81 
Size:	80.3 KB 
ID:	236438  

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Launch Control sharing
    By COSEY1234 in forum Yamaha ECU Support
    Replies: 21
    Last Post: 06-26-2011, 11:52 PM
  2. gp1300r-high altitude efi controller adjustment-help
    By jtatum66 in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 9
    Last Post: 05-06-2011, 09:01 PM
  3. Launch Control "Timer" Adjustments
    By Gunna in forum Yamaha ECU Support
    Replies: 1
    Last Post: 04-03-2011, 02:36 PM
  4. Using IGN cut for Launch Control
    By PWCGUY in forum Sea Doo ECU Support
    Replies: 5
    Last Post: 05-03-2010, 06:51 PM
  5. MoTeC Launch Control for your Yamaha
    By Carlos Thomas in forum Yamaha PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 14
    Last Post: 10-30-2009, 02:26 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •