Results 1 to 6 of 6
  1. #1

    Starting problem

    I have a 95 sl750 and.I.just got the top end rebuilt and the battery was dead and got a new one but it won't start. It cranks but won't turn over and I tried starting fluid. Could it be too coldd to start? Been in the 40s or what could it be?


  2. #2
    She likes the bike. But the ski gets her wet!!!! xlint89's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Cleveland OH
    Posts
    17,330
    +1
    31
    What do you mean it cranks, but won't turn over? (both terms mean the same thing to me)

    Verify you are getting spark.

    Make sure the circuit breaker isn't tripped.

    You didn't install the battery cables backwards by chance, did you?

    Is the new battery FULLY charged?

  3. #3
    Canadian Beaver Inspector jkindt's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Lethbridge, AB, Canada
    Posts
    1,721
    Quote Originally Posted by xlint89 View Post
    What do you mean it cranks, but won't turn over? (both terms mean the same thing to me)...
    Starter turns but engine doesn't???

  4. #4
    It cranks like it trys to start and the driveshaft spins. But just won't start. How do I check spark and everything? Sorry this is my first ski and im Learning as I go. Thanks

  5. #5
    She likes the bike. But the ski gets her wet!!!! xlint89's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Cleveland OH
    Posts
    17,330
    +1
    31
    FIRST: is the lanyard installed??

    If so, next: Remove the spark plugs.

    Leave them installed in the plug wire boots.

    Place them against a cyl head nut (completing the ground) and press the start button with the lanyard installed.

    Do you see a spark being made?

  6. #6
    My guess is the lanyard or the fuel selector switch. I cannot tell you how many times I have done that. Then it dawns on me, to install the lanyard, and BOOM, she fires right up.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 99 sea doo starting problems
    By tom in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 07-02-2006, 09:30 PM
  2. 1200xll starting problem
    By hammerdog57 in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 9
    Last Post: 06-27-2006, 08:08 PM
  3. 05 RXP Starting problems
    By Cody Townsend in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 9
    Last Post: 05-09-2006, 05:51 PM
  4. '01 Xlt 1200 Hot Start Problem
    By belgianhead in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 2
    Last Post: 05-09-2006, 11:08 AM
  5. 04 RXP Starting problem/question...
    By BLOWNRXP in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 10
    Last Post: 06-01-2005, 10:14 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •