Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Mtuned's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Orlando FL
    Posts
    724

    Ski's running GREAT, Plugs look ifffy

    WOT plug chop. 7200 rpms. One plug looks GREAT, other appears to have a odd tint to it..

    This is mixed 40:1 intank and oil injection. 1st tank of gas during breakin.
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	realptoplug.jpg 
Views:	45 
Size:	39.9 KB 
ID:	222142   Click image for larger version. 

Name:	ptoplug.jpg 
Views:	52 
Size:	38.8 KB 
ID:	222143  


  2. #2
    Wrench's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Lawrence, Kansas, United States
    Posts
    147
    could just be because of the oil youre using. looks like a greenish tint? weird. Doesnt sound like youre taking it very easy for your break in if youre turning 7200rpm.

  3. #3
    Mtuned's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Orlando FL
    Posts
    724
    Salt burns green? Ive been in salt water.. I hope its not water ingestion

  4. #4
    Mtuned's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Orlando FL
    Posts
    724
    This is no SBT motor. 7200 rpms LET ER RIP!

  5. #5
    Joe Stang's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Durham, CT
    Posts
    1,928
    +1
    61
    do a quick compression test. Looks just like a lot of oil but you said you got a heavy premix in the gas and the injection system, so it could just be a buildup of oil.

  6. #6
    Mtuned's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Orlando FL
    Posts
    724
    Quote Originally Posted by Joe Stang View Post
    do a quick compression test. Looks just like a lot of oil but you said you got a heavy premix in the gas and the injection system, so it could just be a buildup of oil.

    155 PTO 153 MAG

    Brand new rossier long block. Prox pistons rotax racing crank.

  7. #7
    Joe Stang's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Durham, CT
    Posts
    1,928
    +1
    61
    What kind of oil are you using?I would chaulk it up to new engine. I still would go easy on it and make sure you have no issues!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 0
    Last Post: 06-27-2014, 03:55 PM
  2. 96 XP Buzzer won't stop but ski runs great
    By Spimothy Leary in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 11-01-2011, 01:07 PM
  3. FS 2002 951 DI - Runs Great, still in ski
    By scottbaty in forum Sea Doo Classifieds
    Replies: 0
    Last Post: 11-30-2009, 07:11 PM
  4. Ski is running great again!
    By 1996SLTX in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 11
    Last Post: 08-17-2007, 07:26 AM
  5. When is the HULK'S ski gonna run?
    By jawz in forum 4-Tec Performance
    Replies: 31
    Last Post: 03-24-2006, 09:39 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •