Results 1 to 3 of 3
  1. #1

    WR500G faulting, HELP!

    Hi there Im new to this. Just picked up a Yamaha WR500G off a mate for $400. bit of an old beast. Runs Sweet for about 3 mins out on the water and then goes into a limp mode sort of thing. Put new plugs in it and they seem allright after this has happened ie not oiled up. I Read on the back of the ski that it has a over temp limiter and limits it to 2500rpm. had first thought coil and spark plug leads but and now leaning towards maybe theres something wrong with the cooling system. Like i said im new to this so dont really know what Im talking about. any Ideas?? or good place to start

    Cheers Rob


  2. #2
    Yamaha artisan Cutlass's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Madison, WI, USA
    Posts
    2,500
    +1
    55
    Are you hooked up to water when you are running it out of the water? If you are, than its possible to have some clogged cooling system hoses/passages.
    Since you just got the ski, have you run a compression test yet?

  3. #3
    Quote Originally Posted by Cutlass View Post
    Are you hooked up to water when you are running it out of the water? If you are, than its possible to have some clogged cooling system hoses/passages.
    Since you just got the ski, have you run a compression test yet?
    Ye I am. Have since found out that this model doesnt have a impellor. I hooked up the water hose to the water inlet ( bypassing the jetunit) and it blew the hose off haha. found the culprit then and there. the inlet hose was jammed solid of sand and shells. the ski still faulted once we got it on the water tho, we thought it was possible air locked so we funnelled some water through the WASH port and it all seems to be sweet now. just needed a good run

    Cheers for the help

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. seadoo 215 gtx faults help
    By Andy456 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 13
    Last Post: 08-21-2015, 09:49 AM
  2. Cdi faults help?
    By RobNZ in forum Yamaha Old School Skis
    Replies: 4
    Last Post: 02-05-2011, 12:05 AM
  3. RXP fault codes. Need Help
    By rxp127 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 7
    Last Post: 05-27-2010, 01:37 PM
  4. RXP-X Fault Code T703 T704 Help!
    By dalef10ods in forum 4-Tec Performance
    Replies: 0
    Last Post: 05-13-2010, 02:36 AM
  5. Fault code P--1514??? Help...
    By grantuk in forum 4-Tec Performance
    Replies: 11
    Last Post: 01-18-2008, 06:42 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •