Results 1 to 4 of 4
  1. #1

    Polaris SLTX problem

    Hi,

    I seem to have a problem with my polaris SLTX ski.

    I have recently changed my spark plugs and didn't realise that I had to adjust the gap.

    I took my ski out and after 10 mins my multi function display cut out and the engine only runs at approx 75% power.

    I cant get the multi function display to come back on.

    Has anyone had this problem before?

    Any help would be greatly appreciated.

    Thanks


  2. #2
    Click avatar for tech links/info, donation request K447's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    near Toronto, Canada
    Posts
    36,569
    +1
    1,272
    Quote Originally Posted by chriscut View Post
    Hi,

    I seem to have a problem with my Polaris SLTX ski.

    I have recently changed my spark plugs and didn't realize that I had to adjust the gap.

    I took my ski out and after 10 mins my multi function display cut out and the engine only runs at approx 75% power.

    I cant get the multi function display to come back on.

    Has anyone had this problem before?

    Any help would be greatly appreciated.

    Thanks
    Welcome to the Hulk

    How long have you owned this PWC?

    Has it ever run properly for you?

    What maintenance have you done on it?
    Carburetor clean and rebuild?


    What spark plugs did you install?

    Have you now checked the spark plug gap since you installed them?

    Check cylinder compression.

    The MFD display problem may or may not be related to the engine power problem.

  3. #3
    I have had the ski for just under a year, was running great, the old sparks looked like they were old so i thought i was doing the right thing with replacing these.

    The plugs are NGK BRP8ES R.

    I was going to just buy new spark plugs but I think the ski is in some safety mode.

    I havent checked compression, as I need to purchase a tester.

    No other maintenance has been done.

  4. #4
    Click avatar for tech links/info, donation request K447's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    near Toronto, Canada
    Posts
    36,569
    +1
    1,272
    Quote Originally Posted by chriscut View Post
    I have had the ski for just under a year, was running great...

    I haven't checked compression, as I need to purchase a tester.

    No other maintenance has been done.
    Well then, click my signature links below and read up on the recommended maintenance and common issues.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 1996 polaris sltx problem
    By Redd5721 in forum Polaris PWC Performance
    Replies: 7
    Last Post: 06-09-2013, 12:57 AM
  2. 1997 Polaris SLTX Problems
    By taco157 in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 9
    Last Post: 07-07-2012, 11:34 AM
  3. 1996 Polaris SLTX 1050 Problems
    By an32088 in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 16
    Last Post: 06-15-2012, 02:31 AM
  4. 1999 Polaris SLTX Red Light Flashing Problem....
    By DanielDucati in forum Polaris How To & FAQs
    Replies: 5
    Last Post: 03-28-2011, 03:09 PM
  5. 1996 Polaris sltx 1050 problem
    By John0227 in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 06-09-2010, 02:39 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •