Page 1 of 3 1 2 3 LastLast
Results 1 to 10 of 28
  1. #1
    otoss's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Martinique
    Posts
    712
    +1
    4

    Strange lost rpm but not km/h need help :(

    Hi all,

    Something strange is happening to me. I have a 04 rxp with X steering which mean I don't have the mode button (mph, rpm etc..).

    Before the rpm gone I was doing 8000 and 112km with my old xs intercooler.

    On wesdneday toke out my girlfriend oem rxp steering, put the rpm back to my ski, and then test it .

    I did 7250rpm and 113km. The only thing new I put was riva spring kit,(not yet the riva ecu need 50 injectors) rotax head gasket, bigger XS intercooler with greedy BOV and gibson exhaust. I found these number strange how come I have more km/h with this low rpm???

    Am I losing pressure somewhere? I'm going to try my old XS intercooler to see if it changes cause the guy who service my ski told me that the new intercooler is too big for my configuration and that I'll lose power, compare to my old xs which was smaller


  2. #2
    Eric Ocman's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Cataula, Georgia, United States
    Posts
    4,700
    +1
    77
    You lost a bit more than usual but this is normal when installing the riva valvetrain.

  3. #3
    otoss's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Martinique
    Posts
    712
    +1
    4
    the thing is that before installing the riva valve kit, on my seadoo counter I had the same rpm (reading without digital rpm) can't find the word in english....

    At first I thought my counter had a problem cause I didn't feel my ski lost power but when I saw 7250rpm I was like what the H..LL stupes

  4. #4
    2006 Turbo RXP boBO's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    STATE OF KUWAIT
    Posts
    1,034
    rotax head gasket ????

    My guess is wrong cam timing

  5. #5
    otoss's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Martinique
    Posts
    712
    +1
    4
    I have a 04 cam, how do you fix the cam timing?

  6. #6
    otoss's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Martinique
    Posts
    712
    +1
    4
    I can put an aftermarket camshaft would it solve the problem or I can fix the timing?

  7. #7
    Eric Ocman's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Cataula, Georgia, United States
    Posts
    4,700
    +1
    77
    More than likely it's normal. Don't over complicate things bro.

  8. #8
    otoss's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Martinique
    Posts
    712
    +1
    4
    ok it's not overcomplicated things, Where I leave I don't have people like you all who can help me. And if I don't tell them what you all suggest me to do I will go in deep problem

    So thank you all for you patience and your knowledge hehe

  9. #9
    SPEED COMES 1/10 @ A TIME SpeedFreeks Racing's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    BROOKLYN N.Y.
    Posts
    407
    +1
    1
    your BOV could be bleading off boost try taking it off..... i have seen this many times before.

  10. #10
    otoss's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Martinique
    Posts
    712
    +1
    4
    I'll try that as well this week

Page 1 of 3 1 2 3 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Engine turns w/ plus off but not with plugs on. " help"
    By Palm Beach Punisher in forum 4-Tec Performance
    Replies: 4
    Last Post: 10-20-2014, 03:50 PM
  2. 12 rxt-x 260- Lost 2 hood deflectors this season! need help
    By JohnnyG. in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 6
    Last Post: 12-22-2012, 06:45 PM
  3. Perplexed-Lost Speed, but not RPM
    By UNSANE in forum 4-Tec Performance
    Replies: 20
    Last Post: 08-27-2012, 05:22 PM
  4. XLT1200 not getting fuel, need help
    By jwilvert in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 2
    Last Post: 10-26-2011, 12:47 PM
  5. Lost RPM after installing RIVA Power Filter...help!
    By RXP-REX in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 5
    Last Post: 05-29-2006, 06:39 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •