Results 1 to 7 of 7

Thread: stage 3 problem

  1. #1

    stage 3 problem

    put a riva stage 2 on my fzr and it ran great, upgraded to a stage 3 with a vi-pec and adjusted the fuel pump to 65psi, the ski ran for no more than 5 minutes before it stoped and wouldnt start again,i have stripped the engine and it looks as if it has run very lean and started to melt down, wat has gone wrong?


  2. #2
    Antiguan FZR's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Antigua Caribbean
    Posts
    1,107
    +1
    3
    Did you upload the correct file for your set-up? What parts are you running?

    This is where an AFR guage is worth every penny.

  3. #3

    Join Date
    Mar 2010
    Location
    the moon
    Posts
    862
    +1
    19
    you need to describe what the pistons and liners look like maybe post a pic or two. sounds to me like you either ran very lean and hot or had the timing wrong causing it to detonate, were the bores dry and the pistons grey with a lot of scoring around the skirts.

  4. #4
    Quote Originally Posted by Antiguan FZR View Post
    Did you upload the correct file for your set-up? What parts are you running?

    This is where an AFR guage is worth every penny.
    the vi-pec came with the programe already loaded,just followed the instructions to calibrate the throttle

  5. #5
    took some pics but they are a bit out of focus,mechanic says it has run very lean,surely timing is controlled by vi-pec? bores badly scored by debris from pistons

  6. #6
    Antiguan FZR's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Antigua Caribbean
    Posts
    1,107
    +1
    3
    Did you have any issues with the Stage 2? What parts were you running and how many hours on your ski?
    Maybe the issue was from the previous set-up.

  7. #7
    Quote Originally Posted by Antiguan FZR View Post
    Did you have any issues with the Stage 2? What parts were you running and how many hours on your ski?
    Maybe the issue was from the previous set-up.
    the ski is only 18 months old wit 20 hours on the clock,done 5-6 hours as stage 2and always run fine,put the vi-pec on,intercooler and reset the riva fuel pump to 65 psi as instructions. vi-pec comes with the base map already installed,all you have to do is calibrate it. could the vi-pec have the wrong map installed?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. FZR Stage II+ Problems.
    By Waterholics in forum Yamaha PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 30
    Last Post: 02-20-2011, 07:55 AM
  2. RXP Stage 2 problem exhaust temp warning???
    By mstennes in forum 4-Tec Performance
    Replies: 16
    Last Post: 07-07-2007, 08:47 AM
  3. Stage III problem
    By kawifan in forum 4-Tec Performance
    Replies: 5
    Last Post: 05-29-2007, 10:39 AM
  4. 02 GPR stage III problems
    By rxp05 in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 51
    Last Post: 05-08-2007, 10:44 PM
  5. Stage 1 problem
    By HoopsRXT in forum 4-Tec Performance
    Replies: 4
    Last Post: 10-03-2006, 01:39 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •