Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    retro's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Annapolis
    Posts
    492
    +1
    2

    Billge runs as soon as battery is hooked up

    I just picked up a 99 slh 700. The overall condition is really nice and it appears the ignition has been updated. I'm trying to figure out why the billge pump runs constantly once the battery is hooked up. I looked at the wiring in the ebox and everthing looks ok. Has anybody else ran into this problem?


  2. #2
    She likes the bike. But the ski gets her wet!!!! xlint89's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Cleveland OH
    Posts
    17,327
    +1
    29
    First make sure it's not wired to a 12V constant.

    Second, check the LR module. If it shorts internally it may ground the circuit.

  3. #3
    retro's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Annapolis
    Posts
    492
    +1
    2
    Quote Originally Posted by xlint89 View Post
    First make sure it's not wired to a 12V constant.

    Second, check the LR module. If it shorts internally it may ground the circuit.

    Will do, thanks.

  4. #4
    Click avatar for tech links/info, donation request K447's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    near Toronto, Canada
    Posts
    36,574
    +1
    1,272
    Quote Originally Posted by xlint89 View Post
    ... check the LR module. If it shorts internally it may ground the circuit.
    If the LR module fails, it can apply constant power to the Orange wire, which in turn feeds the bilge pump.

    Normally Orange should not have voltage until the engine is cranking or running.

    To check this, unplug the Orange wire coming from the LR module (and only that Orange wire). If that fixes the problem, then the LR module is suspect. Check for good ground on the LR module, and replace the module if the ground is good.

    The other thing to check is the Bilge button, if you have one, on the handlebar. If it shorts you will get constant power to the bilge pump.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 5
    Last Post: 09-08-2011, 05:36 PM
  2. 1997 hurricane runs until the battery is dead then quits. HELP
    By jetskiidaho in forum Polaris How To & FAQs
    Replies: 1
    Last Post: 09-07-2011, 10:52 PM
  3. will a 03 gtx engine run as good as a rxp
    By crittpen in forum Conversion FAQ and Tips
    Replies: 5
    Last Post: 07-18-2011, 11:46 PM
  4. Replies: 17
    Last Post: 07-13-2011, 05:50 PM
  5. 01 RX wont beep when lanyard is hooked up...
    By OutlawGPR in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 2
    Last Post: 08-31-2010, 06:04 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •