Results 1 to 2 of 2
  1. #1

    2000 Yamaha SUV starting issues

    Just installed a remaned engine. Hooked up battery (fully charged). I wanted to see if it would turn over. I had no intention of starting it. First push of the start switch and it fired immediately. Held switch for maybe 2 seconds.
    After this tried to start again and all I get now is a click noise and engine does not turn over. Reset the starting codes etc. Also tried to jump start it via the manual procedure and the same clicking noise. If it's not the battery how do I troubleshoot this?

  2. #2
    mudslanger's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Huntsville Al
    If you have a test meter you can check the power to the starter by connecting the positive prong to the starter wire and the ground to the motor. then press the start button. I was just wandering if you run premix and how did you prime the oil pump.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. RAPID'S new yamaha SUV
    By rapidacceleration in forum Yamaha Open Discussion
    Replies: 15
    Last Post: 04-01-2008, 03:28 PM
  2. yamaha SUV question
    By Toolman in forum Yamaha Old School Skis
    Replies: 7
    Last Post: 01-18-2008, 07:15 AM
  3. Yamaha SUV
    By RayinJapan in forum Yamaha Open Discussion
    Replies: 7
    Last Post: 12-21-2007, 08:15 AM
  4. best aftermarket impellor for 2000 SUV
    By rapidacceleration in forum Yamaha Old School Skis
    Replies: 6
    Last Post: 03-05-2007, 11:28 AM
  5. vid of the yama-doo SCIC 4tec SUV starting
    By rapidacceleration in forum 4-Tec Performance
    Replies: 11
    Last Post: 12-19-2006, 05:37 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts