Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    JeffSki's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Florida 33410
    Posts
    218
    +1
    4

    Help With Oil Pressure Issue.... Nitro?

    The ski is a 05 turbo. It will run fine up to about 50 mph, then above that the oil light will come on, and engine will limit. it will be fine all day as long as you stay at 45 mph. Ive tried disconnecting each of the pressure switches, but it doesn't consistently help. Also, can someone explain the 2 pressure sensors? The ski did get half full of salt water a few months ago, due to broken reverse cable fitting. Thanks!


  2. #2
    JeffSki's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Florida 33410
    Posts
    218
    +1
    4
    Is the single wire sensor on the front for pressure, and the 2 wire sensor on the side for oil level???

  3. #3
    glockm22's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Iowa
    Posts
    28
    +1
    2
    Believe you are correct their on the sensor's, I hate to say replace both of them but may be best, possible corrosion may be causing your problem if the engine received salt water in it.

  4. #4
    JeffSki's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Florida 33410
    Posts
    218
    +1
    4
    Ok, found the manual online. The front sensor is for low speeds and goes off if press falls below 3 psi, the the 2 wire sensor on the side is for higher speeds and hoes off if press falls below 31 psi. So hopefully it's just the high speed sensor, and not a weak oil pump,

    Do these hondas have history of pump issues?

  5. #5
    JRINJAX's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Jax, Florida
    Posts
    872
    +1
    1
    I am not familliar with an oil pump failure on a Honda.

  6. #6
    Orlando Shark's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Miami, FL
    Posts
    2,419
    +1
    10
    I'd recommend to change the High speed sensor and see what happens. I know it's not ski related but I had to change mine on my car which went bad and everything went back to normal. Good luck.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 04 185 with oil pressure issues, HELP!
    By JeffSki in forum 4-Tec Performance
    Replies: 11
    Last Post: 07-08-2013, 03:31 PM
  2. Noob, needs help with oil.
    By Black_Bart in forum Kawasaki PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 9
    Last Post: 07-31-2007, 07:32 PM
  3. need help with oil injection block off 2006 gp1300rs
    By MJE in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 2
    Last Post: 07-06-2007, 11:34 AM
  4. NEED HELP! with oil pressure problem!...
    By Pale Rider in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 55
    Last Post: 11-21-2006, 05:46 PM
  5. Help with oil level...
    By Pale Rider in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 11-04-2006, 11:31 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •