Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 19
  1. #1

    Good Grief a New Problem now!!!

    While I was testing for oil pressure, fired up the ski on the hose, I noticed that the coolant bottle was bubbling, like perculating , the coolant got hot fast, then the oil alarm went on, now what???

    also the oil level went way high? how did this happen?
    This POS is getting worse by the minute, I think anew engine is in order...PR...


  2. #2
    Site Admin Green Hulk's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Morgan City, LA
    Posts
    36,398
    +1
    2,524
    Which fitting on the thermostat is the coolant tank hose going to?

  3. #3
    Quote Originally Posted by Green Hulk View Post
    Which fitting on the thermostat is the coolant tank hose going to?
    Don`t know Jerry, it didn`t do it before this past problem. It ran that way for the last 25.5 hours...
    The ski is back at Surf and turf again...PR...

  4. #4
    Site Admin Green Hulk's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Morgan City, LA
    Posts
    36,398
    +1
    2,524
    No, your coolant lines were removed when the PTO housing was removed. Chances are they were put on backwards. I've seen this happen 100 times already. Even the pros do it

    If you cross the overflow tank hose with the oil cooler hose (which i think yours are) it will cause the coolant in the overflow tank to get hot very quickly and bubble.
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	Cimg4880.jpg 
Views:	46 
Size:	61.8 KB 
ID:	10659  

  5. #5
    Yes you are right, it was removed the last go around, thanks for remembering!
    I just called Heavy "D" and related to this thread!. Thanks Jerry!...PR...

  6. #6
    THE OFFICAL SUPERDUTY!!!!!! superduty's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Webster, Texas
    Posts
    4,726
    +1
    5
    hey PR were are you mounting your strainer i need some ideas

  7. #7
    Quote Originally Posted by superduty View Post
    hey PR were are you mounting your strainer i need some ideas
    Super: look here, it`s not your avaerage run of the mill set-up...PR...
    http://www.greenhulk.net/forums/show...perate+cooling

  8. #8
    THE OFFICAL SUPERDUTY!!!!!! superduty's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Webster, Texas
    Posts
    4,726
    +1
    5
    hey do you have a pic of that riva IC bracket before you put it in

  9. #9
    Quote Originally Posted by superduty View Post
    hey do you have a pic of that riva IC bracket before you put it in
    That I do not have, sorry...PR...

  10. #10
    THE OFFICAL SUPERDUTY!!!!!! superduty's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Webster, Texas
    Posts
    4,726
    +1
    5
    its cool, when you getting your ski back now?

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Wave venture update. No start fixed, now new problem to deal with
    By Forumron in forum Yamaha Old School Skis
    Replies: 7
    Last Post: 06-18-2015, 11:57 AM
  2. Ok now a new problem.......ETB???
    By aussiepride in forum MSX/Matrix
    Replies: 7
    Last Post: 11-07-2010, 11:57 PM
  3. New Mods...Now having problems!!
    By 01yamigpr1200r in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 8
    Last Post: 04-11-2010, 11:03 PM
  4. New Day- New Problem
    By idizzy in forum 4-Tec Performance
    Replies: 22
    Last Post: 07-17-2006, 05:47 PM
  5. New day...New problem
    By idizzy in forum 4-Tec Performance
    Replies: 4
    Last Post: 06-05-2006, 12:04 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •