Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 14

Thread: 2007 Honda R12X

  1. #1
    2000 GPRXP 4tec shooter98xpl's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Charleston SC
    Posts
    2,717
    +1
    3

    2007 Honda R12X

    Buddy is having issues with his ski. He runs the ski after it warms up he'll ride. Then the ski will go into limp mode and throw up a FI light. The ski will run on limp mode and if he throttles it, it just bogs. Then he'll shut the ski off, let it sit for a few and then start it back up and ski runs fine. Then after a while it does it again.
    He had the following done: changed a waste gate sensor.


    If he runs seafoam through the motor it doesn't do it at all. I told him I thought he had a faulty injector, but he wants a second opinion, hahaha. Anybody have any ideas?
    SHOOTER


  2. #2
    supermac's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Mooresville, NC
    Posts
    406
    +1
    10
    loose battery.

  3. #3
    2000 GPRXP 4tec shooter98xpl's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Charleston SC
    Posts
    2,717
    +1
    3
    nope, checked that already too. He had a oil sensor replaced as well.
    Whats up Mac, how you been, give me a call if you get a chance so I can pick your brain. Hows the secret honda project coming along?
    SHOOTER

  4. #4
    Orlando Shark's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Miami, FL
    Posts
    2,419
    +1
    10
    Did he put a boost controller on it? I saw this before on another ski and what it was is that the computer is reading too much boost and throws the ski into limp mode. Usually happens when the ski comes unhooked and the turbo spools up.

  5. #5
    2000 GPRXP 4tec shooter98xpl's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Charleston SC
    Posts
    2,717
    +1
    3
    Imashark, its gitnwets jetski. Where we ride, there is no coming unhooked. Its pretty much smooth water riding. I'll mention it to him and see what he says if thats what happens. As for a controller, guess maybe I'll have to call my bud Mac up and see what we can do in that department. I still think its an injector.
    SHOOTER

  6. #6
    Orlando Shark's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Miami, FL
    Posts
    2,419
    +1
    10
    Shooter, the Honda hull becomes unhooked very easily. I rode one once on a lake which was all flat water and any little ripple specially wot would make the ski bounce and unhook. not violently but enough where it unhooks for a second and the turbo spools up and causes overboost. So can you confirm if he has an adjustable boost controller or not?

  7. #7
    2000 GPRXP 4tec shooter98xpl's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Charleston SC
    Posts
    2,717
    +1
    3
    I can confirm that he does not, his ski is bone stock with nothing added to it.
    SHOOTER

  8. #8
    Orlando Shark's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Miami, FL
    Posts
    2,419
    +1
    10
    Quote Originally Posted by shooter98xpl View Post
    I can confirm that he does not, his ski is bone stock with nothing added to it.
    SHOOTER
    I still definitely think it's a boost problem. Maybe the wastegate is stuck shut?

  9. #9
    2000 GPRXP 4tec shooter98xpl's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Charleston SC
    Posts
    2,717
    +1
    3
    man, I have no clue whatsoever.
    SHOOTER

  10. #10
    JRINJAX's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Jax, Florida
    Posts
    872
    +1
    1
    Quote Originally Posted by shooter98xpl View Post
    Buddy is having issues with his ski. He runs the ski after it warms up he'll ride. Then the ski will go into limp mode and throw up a FI light. The ski will run on limp mode and if he throttles it, it just bogs. Then he'll shut the ski off, let it sit for a few and then start it back up and ski runs fine. Then after a while it does it again.
    He had the following done: changed a waste gate sensor.


    If he runs seafoam through the motor it doesn't do it at all. I told him I thought he had a faulty injector, but he wants a second opinion, hahaha. Anybody have any ideas?
    SHOOTER
    Tell him to read the posts on here and PWCTODAY.COM on how to pull the malfunction codes from his ECM. When he does that we can give him advice on what is wrong.

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 2007 Honda R12x max speed?
    By Honda22guy in forum Honda Performance
    Replies: 11
    Last Post: 07-09-2011, 10:42 PM
  2. 2003 Honda R12x Turbo for sale.
    By aquatrax12 in forum Honda Skis
    Replies: 2
    Last Post: 06-17-2008, 10:07 PM
  3. 215hp Honda R12x
    By Hydrotoys in forum Honda Performance
    Replies: 36
    Last Post: 10-04-2007, 12:24 AM
  4. 2003 Honda R12X Aquatrax
    By bwinter in forum Honda Open Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 07-20-2007, 08:59 PM
  5. 2004 honda r12x
    By sic fish in forum Honda Open Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 06-18-2007, 08:11 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •