Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: Need Help!

  1. #1

    Question Need Help!

    Got a 07' ultra 250x. Put it in the water thursday (little to no breeze, water like glass, full tank of gas) and the highest RPM's I could achieve was 6000, at full throttle. The supercharger was reading approximately 11.5. after about 5 minutes the RPM's dropped to 5000. the lowest RPM I saw was roughly 4500. I read somewhere that the trumpet could be hitting the hull. Sure enough it was. I put it back on the air box and glued it. Took the ski out today, thinking I fixed the problem, but I still could not go above 6000 rpm's. Before I took the ski out the first time, I changed the spark plugs, oil and filter and checked the tension on the supercharger belt. Any help to remedy the problem is greatly appreciated.


  2. #2
    Take the time to smile sirbreaksalot's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Brisvegas
    Posts
    4,161
    +1
    600
    is it stock engine
    is it a stock prop. ( has someone put a stupid pitch prop in their ? )
    how did u check belt tension
    did u check all you exhaust clamps

    Just for starters

    Waz

  3. #3
    Everything is stock. I have a belt measuring gauge to check the tension on the belt. I have checked all exhaust and air intake clamps and hoses. I did find a broken "T fitting on the crankcase hoses leading to the air box, but I have replaced that.
    I am using the FPO key
    One more thing. when I take it out of the water and hook up a hose I can achieve full (approx 8800) RPM's

  4. #4
    Take the time to smile sirbreaksalot's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Brisvegas
    Posts
    4,161
    +1
    600
    do u know the FULL history of the ski ?

    sounds like it could be a prop pitch

  5. #5
    Bought it May of last year. It ran great all summer long. When I bought it, it had 25 hours on it. It currently has 34 hours.
    The guy I bought it from bought it new in June 2007. Told me he used it the rest of the season and season of 2008. He told me it stayed in the garage all of 09', since he was in the military and here to be able to use it. He sold it to me in 10'. he ran it in salt water but flushed it out everytime he ran it. I have only ran it in fresh water.

  6. #6
    Take the time to smile sirbreaksalot's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Brisvegas
    Posts
    4,161
    +1
    600
    ok then prop is out of the equation for now.........

    have u blocked of the BOV as they leak badley on 07 skiies

  7. #7
    I still have the original BOV. I was thinking of blocking it off to see if that fixed it.
    But I was thinking (probbably wrong) that if the BOV was bad I would'nt be getting 11.5 psi on the supercharger?

  8. #8
    nicjak's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Warragul, Downunder
    Posts
    7,794
    +1
    625
    still think prop as you said its ok on the hose

  9. #9
    I would think if it were the prop I would get cavitation while in the water, but there is no cavitation.

  10. #10
    nicjak's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Warragul, Downunder
    Posts
    7,794
    +1
    625
    next thing to check is blocked i/c pull it out and give it a good flush and clean, had a guy the other day with same problems flushed the sludge out and he got back his rpms.

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. new 05 RXT NEED HELP
    By RXPNJ in forum 4-Tec Performance
    Replies: 12
    Last Post: 07-03-2009, 12:16 PM
  2. NEED HELP URGENT(HULK) RXP DOWN
    By macattack in forum 4-Tec Performance
    Replies: 28
    Last Post: 11-22-2005, 02:39 PM
  3. My 2 RXP's need HELP!
    By Tube Master in forum 4-Tec Performance
    Replies: 21
    Last Post: 07-19-2005, 09:44 PM
  4. I need help remove stock intercooler
    By orc in forum 4-Tec Performance
    Replies: 3
    Last Post: 05-13-2005, 04:08 PM
  5. NEED HELP!!!!!
    By MartyRXP in forum 4-Tec Performance
    Replies: 11
    Last Post: 05-10-2005, 08:15 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •