Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 15

Thread: Broken sensor??

  1. #1
    Elityler's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Manchester NH
    Posts
    91

    Broken sensor??

    I have a 07 250x does anyone know what that sensor directly above the oil filter is for? I'm changing my oil and just noticed it was broken off.

    Thanks,


  2. #2
    Take the time to smile sirbreaksalot's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Brisvegas
    Posts
    4,157
    +1
    598
    oil pressure sender, what do u mean by broken
    is it just some plastic of the plug area , or did u break it while changing the filter

  3. #3
    Elityler's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Manchester NH
    Posts
    91
    Quote Originally Posted by sirbreaksalot View Post
    oil pressure sender, what do u mean by broken
    is it just some plastic of the plug area , or did u break it while changing the filter
    This is the first time I've changed the oil and I'm guessing the service guys that did it before I owned it broke it. The connector is not loked in. It just being held by the little pin sticking out of the sensor. If this rattles loose when I'm out could it shut the ski down, or just give me no warning of low presure?

    Thanks

  4. #4
    Take the time to smile sirbreaksalot's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Brisvegas
    Posts
    4,157
    +1
    598
    98 % sure it will throw a FI warning that OILP is wrong..... oil pressure that stands for.
    But cant remember if it goes to limp mode,

    Waz

  5. #5
    Elityler's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Manchester NH
    Posts
    91
    Quote Originally Posted by sirbreaksalot View Post
    98 % sure it will throw a FI warning that OILP is wrong..... oil pressure that stands for.
    But cant remember if it goes to limp mode,

    Waz
    I have a service manual, would that tell me if it goes into limp mode?

  6. #6
    My name is Sean and I am addicted to STXs smokeysevin's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Houston
    Posts
    4,485
    +1
    320
    I am not sure, I may have another, let me look

    Sean

  7. #7
    nicjak's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Warragul, Downunder
    Posts
    7,794
    +1
    625
    from memory it doesnt go into limp mode.

  8. #8
    Elityler's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Manchester NH
    Posts
    91
    Quote Originally Posted by nicjak View Post
    from memory it doesnt go into limp mode.
    I just found on the last page of the SM that it does put the motor into slo mode. I'm having a hard time finding the part number for some reason. Does anyone know where to find it?

    Thanks!

  9. #9
    Take the time to smile sirbreaksalot's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Brisvegas
    Posts
    4,157
    +1
    598
    27010-3786 SWITCH,OIL PRESSURE $47.25

    look in the 07 250 x cooling section in the OE part link at top of the page

    Waz

  10. #10
    Elityler's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Manchester NH
    Posts
    91
    Quote Originally Posted by sirbreaksalot View Post
    27010-3786 SWITCH,OIL PRESSURE $47.25

    look in the 07 250 x cooling section in the OE part link at top of the page

    Waz
    Ah yes, found it. Thanks! How stupid of me, I was looking in the Oil pump section, and can now see that it's part of the cooling system. Go figure.

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. No spark, broken sensor pick up, fix 1996 XP/ 800
    By SideFX in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 06-04-2011, 05:34 PM
  2. WTB: RXP/RXT 04+ speedo sensor, broken wheel is fine!!
    By boostaholic in forum Sea Doo Classifieds
    Replies: 2
    Last Post: 09-22-2008, 11:22 PM
  3. How To: Install RR ECU after the knock sensor update 04 RXP
    By Green Hulk in forum Sea Doo How To & FAQs
    Replies: 15
    Last Post: 06-14-2008, 12:13 PM
  4. Temp sensors
    By USS RXT in forum 4-Tec Performance
    Replies: 4
    Last Post: 07-29-2005, 07:12 PM
  5. Latch & Knock Sensor Recall
    By rxp_boy in forum 4-Tec Performance
    Replies: 4
    Last Post: 06-01-2005, 04:01 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •