Results 1 to 9 of 9
  1. #1

    White Smoke?! Video.




    2007 Kawasaki 250x with 35 hours.

    Tried the ski today for the first time. Cold start, it started quick and I put it in the water for a five minute ride.

    I let it warm up for a bit (about a minute or two) then picked up speed gradually.
    It cut the throttle around 40mph and felt like the rev limiter kicked in. I let off and went full throttle again and it did 58 mph at about 7.6k rpm.
    The whole time it was letting out white smoke from the exhaust even when I took it out of the water.

    I took the video above showing this.
    The smoke is odorless.

    Any ideas?
    Lubricant in the engine?

    This video is after the 5 minute ride when I was rinsing it off. I had the water connected to it.

    On a side note, does anyone have a users manual or know where I can download one for the 250x?


  2. #2
    Take the time to smile sirbreaksalot's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Brisvegas
    Posts
    4,157
    +1
    598
    Quote Originally Posted by Mr.5 View Post



    2007 Kawasaki 250x with 35 hours.

    Tried the ski today for the first time. Cold start, it started quick and I put it in the water for a five minute ride.

    I let it warm up for a bit (about a minute or two) then picked up speed gradually.
    It cut the throttle around 40mph and felt like the rev limiter kicked in. I let off and went full throttle again and it did 58 mph at about 7.6k rpm.
    The whole time it was letting out white smoke from the exhaust even when I took it out of the water.

    I took the video above showing this.
    The smoke is odorless.

    Any ideas?
    Lubricant in the engine?

    This video is after the 5 minute ride when I was rinsing it off. I had the water connected to it.

    On a side note, does anyone have a users manual or know where I can download one for the 250x?
    Its NOT smoke
    it steam .......normal when out side is coolish air

    Waz

  3. #3
    nicjak's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Warragul, Downunder
    Posts
    7,794
    +1
    625
    as waz said looks like steam to me lol thats what happens when water touches hot metal in the exhaust pipe lmao

  4. #4
    Thought of this also, but then I linked it with the power cutting off and only being able to get it up to 58mph (not GPS) and it spooked me a bit.

    Any ideas about the stutter at 40mph other than letting the ski warm up more than a a few minutes?

    Owners manual anyone? I'm pissed it didn't come with one although I was able to find the service manual.

  5. #5
    Take the time to smile sirbreaksalot's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Brisvegas
    Posts
    4,157
    +1
    598
    Do I have to always do all the work fellas
    http://www.kawasaki-techinfo.net/sho...6&lang_code=EN

    a lit bit of grey matter goes a long way
    GOOGLE is your friend
    Waz

  6. #6
    HAHAHA!

    I swear I googeled the hell out of everything, that's how I found the service manual, but no luck with the owners manual.

    Thank you very much!

    Quote Originally Posted by sirbreaksalot View Post
    Do I have to always do all the work fellas
    http://www.kawasaki-techinfo.net/sho...6&lang_code=EN

    a lit bit of grey matter goes a long way
    GOOGLE is your friend
    Waz

  7. #7
    Anyone know why it would stutter or get stuck at 40mph then when I let off and get back on it it starts climbing again up
    to 58mph?

    The peak speed was 58mph and RPM was around 7.6k.

  8. #8
    nicjak's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Warragul, Downunder
    Posts
    7,794
    +1
    625
    could be a bad plug causing the stutter, rpms are spot on so guessing your speedo wheel needs an adjustment or get a gps

  9. #9
    Quote Originally Posted by nicjak View Post
    could be a bad plug causing the stutter, rpms are spot on so guessing your speedo wheel needs an adjustment or get a gps
    Thank you, I'll take a look at the spark plugs.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 2003 GTX SC Oil Warning/Overheating/White Smoke
    By TRUK9 in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 22
    Last Post: 09-12-2008, 12:04 PM
  2. White Smoke
    By Cobra7Mach in forum Yamaha How To & FAQs
    Replies: 6
    Last Post: 09-11-2008, 11:15 AM
  3. white smoke from exhuast wtf???????
    By soldierpage in forum 4-Tec Performance
    Replies: 11
    Last Post: 06-13-2008, 02:57 PM
  4. White Smoke 4-Tec
    By Throttlemire in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 05-30-2008, 12:06 PM
  5. white smoke
    By rxpblast in forum 4-Tec Performance
    Replies: 1
    Last Post: 10-07-2007, 05:53 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •