Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 11
  1. #1
    Red Devil's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Chesterfield/Richmond, VA
    Posts
    1,809

    Connection to Relay

    Does it matter which posts the starter and "+" battery cable are hooked up to on the relay? Also, there are a separate ground and power line on the EMS cables. Are these the two that each are connected directly to the "+" and "-" on the battery?


  2. #2
    Site Admin Green Hulk's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Morgan City, LA
    Posts
    36,398
    +1
    2,524
    I don't think it matters which post the positive cables are on on the relay.

    Yes, the + and - cables from the EMS harness go direct to the battery.

    Did you wire a switch in to your display to turn it on and off?
    http://greenhulk.net/forums/showthread.php?t=4211

  3. #3
    Red Devil's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Chesterfield/Richmond, VA
    Posts
    1,809
    Quote Originally Posted by Green Hulk View Post
    I don't think it matters which post the positive cables are on on the relay.

    Yes, the + and - cables from the EMS harness go direct to the battery.

    Did you wire a switch in to your display to turn it on and off?
    http://greenhulk.net/forums/showthread.php?t=4211
    This is going to be my Thanksgiving holiday weekend project... I was wondering if I can use this one switch to power my A/F gauge, boost gauge, and display all in one?
    Last edited by Red Devil; 11-22-2006 at 10:12 AM.

  4. #4
    Site Admin Green Hulk's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Morgan City, LA
    Posts
    36,398
    +1
    2,524
    Yep! That's what i do.

  5. #5
    Red Devil's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Chesterfield/Richmond, VA
    Posts
    1,809
    Quote Originally Posted by Green Hulk View Post
    Yep! That's what i do.
    Jerry,

    OK, I am not going to lie, I suck at electronics. Is a 1 amp in line sufficient for these 3 items? Do I just use a regular 12V switch from like Radio Shack? Correct me if I am wrong. The switch has two terminals. I run a wire from one of the switch terminals to the negative battery post. Then the line with the inline fuse runs from the other terminal of the switch to the positive post on the battery? Now I hook up my display and gauges to the wire that has the in line fuse?

  6. #6
    Site Admin Green Hulk's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Morgan City, LA
    Posts
    36,398
    +1
    2,524
    1 amp would be way too small for all of those devices. I didn't run any fuse at all

    Yes, get a radio shack switch with two legs on it.

    DO NOT PUT ONE TO POSITIVE AND ONE TO NEGATIVE

    Put all the positive leads from your devices to one leg of the switch and then the other will go out to the positive on the battery. The switch just simply breaks the circuit

  7. #7
    Red Devil's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Chesterfield/Richmond, VA
    Posts
    1,809
    Quote Originally Posted by Green Hulk View Post
    Did you wire a switch in to your display to turn it on and off?
    http://greenhulk.net/forums/showthread.php?t=4211
    Yep, have a look. The top is for the display only and the bottom is for the A/F gauge and boost gauge. I was actually able to mount the ECU, relay, and rectifier on the bracket that used to hold the stock MPEM. There were no modifications to the EMS wiring to get to these three things either. The only thing extended was the EMS positive cable to the battery. Everything is hooked up except for the intake mani and then it will be ready to fire up....
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	EX000001.JPG 
Views:	67 
Size:	585.6 KB 
ID:	11721   Click image for larger version. 

Name:	P0001012.JPG 
Views:	53 
Size:	633.7 KB 
ID:	11722   Click image for larger version. 

Name:	P0001013.JPG 
Views:	56 
Size:	727.8 KB 
ID:	11723   Click image for larger version. 

Name:	P0001014.JPG 
Views:	44 
Size:	802.2 KB 
ID:	11724  

  8. #8
    Site Admin Green Hulk's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Morgan City, LA
    Posts
    36,398
    +1
    2,524
    AWESOME!! that looks really good Jay

  9. #9
    EZ Dock of Long Island Shibby1485's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Location
    Long Island, NY
    Posts
    9,464
    +1
    4
    damn nice work Jay... that gauge setup and the switches looks sweet

  10. #10
    Red Devil's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Chesterfield/Richmond, VA
    Posts
    1,809
    Quote Originally Posted by Shibby1485 View Post
    damn nice work Jay... that gauge setup and the switches looks sweet
    I love that Lexon......

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. LM-1 Parts, connecting to computer..
    By HallPass in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 02-20-2009, 01:36 AM
  2. water line on 951 on bottom case not connected to anything!
    By abarrassr07 in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 35
    Last Post: 12-12-2008, 02:06 AM
  3. clear tube connected to display unit on Raider?
    By bnovak in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 1
    Last Post: 09-19-2007, 10:40 PM
  4. Igni won't connect to laptop - help !
    By 1FastRXP in forum 4-Tec Performance
    Replies: 6
    Last Post: 03-21-2007, 03:05 AM
  5. cant get my labtop to connect to ecu.!!!
    By beachboy66 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 13
    Last Post: 09-03-2006, 08:32 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •