Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 17
  1. #1

    1996 Polaris SLTX 1050 Problems

    Hi people i have a really big confucing problem. I have a 96 sltx 1050 that i have done all the upgrades to like a new computer and ecm, coil, stator, we put a whole new top end on but with the number one plug out it shows the i am getting spark but if i put my finger over the plug hold the spark dissappears and i just cant figure it out any more any help would be great thanks


  2. #2
    She likes the bike. But the ski gets her wet!!!! xlint89's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Cleveland OH
    Posts
    17,327
    +1
    29
    Welcome to the Hulk.

    What computer and ECM did you replace? I assume you mean the CDI, but I can't figure out the "computer"

    What were the part numbers of the parts you installed?

    What are you calling number 1 plug? Front is the MAG, back is the PTO, and the center is CEN

    Are you holding the spark plug? Or putting your finger over the hole? I can't quite figure out what you're saying.....

    How strong is the battery? What is the voltage WHILE cranking? Is the lanyard installed?

  3. #3
    Click avatar for tech links/info, donation request K447's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    near Toronto, Canada
    Posts
    36,570
    +1
    1,272
    Welcome

    My guess is that your battery is weak, and the voltage is sagging while cranking. The CDI will not generate reliable spark with a weak battery while cranking.

  4. #4
    all of the electrial parts have been replaced including the gauges in the handle bars,,, the mag cyl i have the plug out but connected and grounded to see the spark and it does spark but if i cover the hole with my finger the spark goes away. like i said everything is brand new i have put alot of money into this ski

  5. #5
    Quote Originally Posted by an32088 View Post
    all of the electrial parts have been replaced including the gauges in the handle bars,,, the mag cyl i have the plug out but connected and grounded to see the spark and it does spark but if i cover the hole with my finger the spark goes away. like i said everything is brand new i have put alot of money into this ski
    What hole are you covering with your finger?

    Sent from my HTC Evo using Tapatalk

  6. #6
    casey67's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Lemont,IL
    Posts
    2,570
    +1
    34
    With the plug out= turns over faster-uses less voltage at the starter.

    Cover the spark plug hole, harder to crank over=needs more power at starter= voltage to the CDI drops too low to have spark.

    You have a weak battery.

  7. #7
    Click avatar for tech links/info, donation request K447's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    near Toronto, Canada
    Posts
    36,570
    +1
    1,272
    Quote Originally Posted by an32088 View Post
    all of the electrical parts have been replaced ... everything is brand new i have put a lot of money into this ski
    How much money did you put into the battery?

    Factory sealed AGM type battery is what you want. Deka ETX16LM or Odyssey PC625 are good choices.

  8. #8
    i just bought a 200 dollar battery from harley davidson with 365cca i am lost and no one i have talk to can give me a thred to follow

  9. #9
    She likes the bike. But the ski gets her wet!!!! xlint89's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Cleveland OH
    Posts
    17,327
    +1
    29
    Quote Originally Posted by an32088 View Post
    i just bought a 200 dollar battery from harley davidson with 365cca i am lost and no one i have talk to can give me a thred to follow
    Can you elborate on this please????

    Overpriced HD battery?

    Thread link for what?

  10. #10
    casey67's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Lemont,IL
    Posts
    2,570
    +1
    34
    Quote Originally Posted by an32088 View Post
    i just bought a 200 dollar battery from harley davidson with 365cca i am lost and no one i have talk to can give me a thred to follow
    The ignition diagnosis has been talked about alot.
    The links at the bottom of K447 posts/signature are very helpfull .

    Test the voltage to the CDI while cranking.
    You need to have 10.6v and higher while cranking ,on the Red with purple stripe wire going into the CDI.
    Tell us exactly what you get.

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 1996 Polaris SLTX 1050
    By jasonmd13 in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 30
    Last Post: 04-20-2013, 01:10 PM
  2. 1996 Polaris SLTX 1050- Riding Low? Whatcha think??
    By jasonmd13 in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 04-14-2013, 08:54 PM
  3. 1996 polaris sltx 1050 runs bad after 10 minutes if hard riding
    By gvnitup in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 06-25-2010, 09:52 AM
  4. 1996 Polaris sltx 1050 problem
    By John0227 in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 06-09-2010, 02:39 PM
  5. 1996 Polaris sltx 1050
    By diggerbug777 in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 07-02-2008, 10:07 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •